Crypto crasht uren nadat GOAT Hayes Bitcoin daling tot onder $50,000 voorspelt voor dit weekend

Last Updated on 7 september 2024 by CryptoTips.eu

Arthur Hayes, één van de originele ‘crypto-miljardairs’ (sommigen noemen hem zelfs de GOAT van crypto, ofwel de Greatest Of All Time) en de notoire oprichter van het BitMEX platform, maakt al heel het jaar vrij correcte Bitcoin voorspellingen. Zijn halving-dip voorspelling in april was vrij specifiek en ook de enorme stijging van de memecoin Dogwifhat dit jaar wist Hayes correct to voorspellen.

Een van zijn laatste posts over Bitcoin is echter vrij negatief gestemd. Hayes voorspelde gisterennamiddag een daling voor de grootste digitale munt tot onder $50,000 dit weekend.  

Ook de slechte jobcijfers die de Verenigde Staten bekendmaakte op vrijdagnamiddag (na Hayes voorspelling welteverstaan) hielpen niet. Aandelenmarkten en cryptoprijzen gingen fors lager nadat deze bekend werden.

Advertentie.

Tokyo crash

Arthur belegt sinds jaar en dag in Bitcoin. Soms gaat hij ‘long’, denkend dat Bitcoin op korte termijn zal stijgen, soms ‘short’, denkend dat Bitcoin lager gaat. Zijn voorspellingen worden door heel wat cryptofans gevolgd aangezien hij meestal markten kan doen bewegen.

Zo zei hij begin april dat hij een ‘halving-dip’ verwachtte. Wij publiceerden zijn voorspelling op 10 april van dit jaar, 10 dagen voor de halving. Die ‘dip’ kwam er inderdaad ook en hield aan tot 2 mei ongeveer. Op 3 mei stelde Hayes dat de dip voorbij was.

Boom Times

Dit keer is hij erg negatief gesteld (voor de korte termijn welteverstaan, op langere termijn voorziet hij nog steeds ‘boom times’, zoals ie uitlegt in zijn laatste stukje op Medium). Hayes denkt dat Bitcoin dit weekend wel eens tot onder de $50,000 zou kunnen zakken en meldde dat hij een ‘short’ positie heeft geopend.

De laatste keer dat Bitcoin onder het niveau van $50,000 zakte was tijdens de zogenaamde Tokyo crash van begin Augustus (toen de Nikkei 225 met meer dan 10% op één dag daalde, de grootste val sinds 1987). Die dag daalde Bitcoin ook heel snel en vond toen steun rond $49,100 alvorens opnieuw te stijgen.

Krijgt Hayes gelijk of niet? We weten het maandagochtend. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor zo’n $54,200.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]