Crypto crash in het wereldnieuws, altcoins herstellen zich en Bitcoin stabiel

Last Updated on 24 april 2021 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

De wereldwijde reguliere media, die eerder deze week de enorme stijging van Dogecoin opmerkte, was vrijdag gevuld met krantenkoppen over een crypto crash, aangezien de grootste cryptocurrencies in een paar uur tijd honderden miljarden dollars verloren.

Hoewel dalingen met dubbele cijfers binnen een tijdspanne van 24 uur niets nieuws zijn voor de cryptomarkt, waren de journalisten van veel kranten behoorlijk verrast.

Forbes sprak over de angst voor een correctie van 50%, The Independent sprak over een enorme crash en ook The Sun nam die titel over.

Zaterdagochtend lijkt de markt zich op het eerste gezicht te herstellen.

Advertentie.

$50k ondersteuningsniveau

Bitcoin vindt steun rond het $50k niveau, waarbij veel analisten het erover eens zijn dat er voldoende koopkracht is om het voorlopig op die prijs te houden.

Elie Le Rest van handelsplatform ExoAlpha verklaart dat:

Bitcoin brak de $50.000 ondersteuning en ging terug naar het prijsniveau van begin maart met een daling van 25%.

Bottom van $50.000 zou het accumulatiepatroon van institutionele beleggers op of onder $50.000 bevestigen, waardoor er ruimte overblijft voor bitcoin in de komende weken en maanden.

Het is interessant om te zien of Bitcoin dat niveau kan vasthouden totdat de aandelenmarkten maandag weer opengaan

Alts herstellen zich

Ether, groeide sneller dan Bitcoin de afgelopen weken, daalde ook sneller tijdens de selloff op donderdag en vrijdag, maar is er nog steeds in geslaagd om boven het $2k niveau te blijven.

Andere altcoins vinden ook ondersteuning op niveaus die pas in 2021 werden gevonden, waardoor analisten van mening zijn dat het aantal nieuwkomers op de cryptomarkt nog steeds groter is dan degenen die vrezen voor een verdere selloff.

Cardano (+16%), XRP (+9%) en Dogecoin (+31%) laten allemaal gezonde winsten zien in de afgelopen 24 uur, wat aan investeerders toont dat ze nog steeds aan de koopvraag voldoen.

Zoals we een paar dagen geleden al hebben vermeld, is er een mythe dat crypto de neiging heeft om op zaterdagte stijgen en op zondag te dalen. Gezien de correctie die we eind vorige week hebben opgemerkt, zullen de komende 24 uur dan ook erg interessant zijn.