Cristiano Ronaldo aangeklaagd voor miljard dollar door verlies op NFTs

Last Updated on 1 december 2023 by CryptoTips.eu

Voetballer Cristiano Ronaldo is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor een bedrag dat hoger ligt dan 1 miljard dollar. De aanklacht komt er enkele dagen nadat de Amerikaanse autoriteiten een miljardenboete uitdeelden aan Binance, het wereldwijde crypto platform.

De aanklagers claimen dat ze door Ronaldo en Binance werden overtuigd om een jaar geleden NFTs aan te kopen die nu waardeloos blijken te zijn.

Advertentie.

Dogecoin

Het verhaal deed me een beetje denken aan de rechtszaak tegen Elon Musk onlangs voor zijn promotie van Dogecoin op X (vroeger Twitter). Sommige beleggers hadden het gevoel dat ze Dogecoin op de top hadden aangekocht en dat de digitale munt sindsdien enkel in waarde gedaald was. Daardoor waren ze geld kwijtgeraakt.

Ook hier denken de aanklagers dat ze geld kunnen krijgen van Ronaldo voor het verlies van hun NFT investering. Toen ze de Ronaldo NFTs in 2022 aankochten, waren de meeste stukken $ 77 waard. Door de ineenstorting van de NFT market is de huidige waarde ongeveer $ 1.

De eisers beweren in hun aanklacht dat Ronaldo’s promotie op de website van Binance heeft geleid tot een “500% toename in zoekopdrachten” naar het crypto platform.

Gensler

Volgens de Amerikaanse beurswaakhond SEC kunnen deze activa als effecten worden beschouwd – en daarom moeten beroemdheden die ze onderschrijven de Amerikaanse wet volgen.

SEC-voorzitter Gary Gensler zei eerder dat beroemdheden “aan het publiek moeten bekendmaken van wie en hoeveel u betaald krijgt om investeringen in effecten te bevorderen”.

Ronaldo is niet alleen in de lijst van beroemdheden aangeklaagd voor crypto-promotie. Ook topmodel Gisele Bundchen en NFL icoon Tom Brady werden aangeklaagd toen crypto-platform FTX failliet ging.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]