CEO van analytics platform voorspelt Bitcoin prijs van $112.000 dit jaar

Last Updated on 12 februari 2024 by CryptoTips.eu

Naarmate Bitcoin blijft stijgen, groeit de interesse en doen steeds meer mensen een voorspellen. Dit keer een analist die de prijs voor Bitcoin voorspelt voor het einde van het jaar. Eerder waren ook Cathie Wood en Peter Brandt bullish over de BTC prijs.

Ki Young Ju, de CEO van analytics platform CryptoQuant, voorspelt dat Bitcoin een prijs van $112.000 kan bereiken tegen het einde van het jaar 2024.

Zijn analyse was gebaseerd op de recente lancering van de eerste spot Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten, hetgeen de weg heeft geopend voor institutioneel kapitaal om de markt te overspoelen.

Advertentie.

Zal Bitcoin zes cijfers bereiken in 2024?

Ki Young Ju gelooft dat de recente gecombineerde instroom van deze ETF’s een substantieel effect kan hebben op de cryptomarktkapitalisatie. De data suggereren dat de instroom van de ETF $114 miljard zou kunnen toevoegen aan de bestaande marktkapitalisatie van $451 miljard, resulterend in een marktkapitalisatie van $565 miljard.

De tweet van de CryptoQuant CEO benadrukt ook de dalende geldinstroom in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), die drastisch is verminderd sinds de introductie van de ETF.

De GBTC was een populaire investeringsmethode voor institutionele beleggers voordat de ETF’s beschikbaar werden, wat aangeeft dat dit een voorkeursoptie is voor institutionele beleggers.

Een andere zescijferige voorspelling voor Bitcoin

Andere experts suggereren dat Bitcoin zelfs kan stijgen voor de verwachte Bitcoin halving in april.

Adam Back, de CEO van Blockstream, een Bitcoin technologiebedrijf en een populaire cryptocurrency ontwikkelaar, gelooft dat Bitcoin nieuwe recordhoogtes kan bereiken of zelfs de $100.000 kan overschrijden. En dit mogelijk sneller dan verwacht.

Al deze bullish voorspellingen voor Bitcoin en andere cryptocurrencies benadrukken het groeiende vertrouwen onder crypto experts en analisten, inclusief populaire figuren binnen de industrie. Het is echter essentieel om voorzichtig om te gaan met deze voorspellingen, aangezien de markt bekend staat om zijn volatiliteit en onvoorspelbaarheid.

En de markt wordt beïnvloed door vele factoren, inclusief regelgevende ontwikkelingen, marktomstandigheden en marktsentiment. Experts en investeerders houden verdere ontwikkelingen in de gaten om te zien of hun voorspellingen werkelijkheid worden.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]