Boomers hebben binnenkort meer Bitcoin dan Satoshi Nakamoto

Last Updated on 14 augustus 2024 by CryptoTips.eu

Als de anonieme oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, ooit nog tevoorschijn komt en zijn Bitcoin-stash omzet in fiat, dan is hij onmiddellijk één van de rijkste mensen ter wereld (alhoewel die omzetting de prijs zou doen kelderen natuurlijk).

Met zijn 1.1 miljoen Bitcoins is Satoshi nog steeds de grootste Bitcoin Hodler ter wereld. Echter, volgens berekeningen zullen de Amerikaanse Boomers via hun Bitcoin ETF investeringen hem volgend jaar inhalen.

YouTube video

Het was de bekende Bloomberg analist Eric Balchunas die een overzicht toonde van de grootste Bitcoin hodlers op dit ogenblik. Op plaats 1 vinden we inderdaad Satoshi Nakamoto met een vermogen van 1.1 miljoen Bitcoins, gevolgd door Binance met zo’n half miljoen Bitcoins.

Advertentie.

ETF

Maar ondertussen staat BlackRock, met zijn Bitcoin ETF genaamd iBit, al op plaats 3, en iets verder in de lijst zien we ook Fidelity dat met zijn Bitcoin ETF (genaamd FBTC) al 175,000 Bitcoins aangekocht heeft.

Als we alle Bitcoin ETF fondsen die sinds begin dit jaar gelanceerd zijn samen nemen, dan hebben die nieuwe Hodlers zo’n 909,000 Bitcoins in hun bezit (wat ook de groei van de Bitcoin prijs dit jaar verklaart).

Als die groei zich verderzet zullen de investeerders in Bitcoin ETFs vanaf volgend jaar de grootste Bitcoin Hodlers in de ranking zijn, zelfs groter dan Satoshi.

Gesteld dat de meeste van die Bitcoin ETF investeerders Amerikaanse ‘Boomers’ zijn (mensen geboren tussen 1946 en 1964), dan is het duidelijk dat de ‘oudere’ generatie het crypto bezit dit jaar duidelijk heeft overgenomen van de jongere generatie.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]