Bitcoin weer onder de $42,000 en daalt bijna 2%

Last Updated on 17 december 2023 by CryptoTips.eu

Sinds de laatste all-time high van $44.700 heeft Bitcoin aanzienlijke weerstand gezien en is vandaag opnieuw onder de $42.000 gedaald. Toch speculeren de meeste handelaren dat de munt dit jaar hoger zal eindigen dan het laatste recordniveau.

Wekenlang klom BTC gestaag na maandenlang in een smal bereik te hebben gehandeld. De plotselinge korte termijnschommelingen die momenteel plaatsvinden, hebben echter een aanzienlijke stijging van liquidaties veroorzaakt.

Ondanks dat BTC blijft net onder de $42.000 handelen en probeert het weer te doorbreken. De de meeste investeerders geloven nog steeds dat de bullmarkt van BTC nog niet voorbij is.

Advertentie.

Kan Bitcoin in 2 weken de $100.000 bereiken?

BTC is sinds het begin van het jaar met meer dan 80% gestegen. En met zo’n enorme stijging heeft het de verwachtingen van de meeste investeerders en andere crypto assets overtroffen. De hele crypto industrie is zelfs erg enthousiast over de nieuwe piek van BTC in 2023.

Maar is een nieuw record van $100.000 mogelijk in de komende twee weken? Als dat zou gebeuren, zou BTC een nieuw record moeten vestigen, waarbij het vorige record van ongeveer $69.000 wordt overtroffen.

De huidige bullish trend en het optimisme rond deze crypto zijn te danken aan het feit dat de FED eindelijk het einde heeft bereikt van de cyclus van renteverhogingen. Dat betekent dat investeerders nu meer geld hebben om uit te geven aan speculatieve activa zoals Bitcoin.

Bovendien zijn de Fed functionarissen optimistisch over deze crypto, en we zouden binnenkort wellicht de eerste goedkeuring van een Bitcoin ETF kunnen zien. En met de in het vooruitzicht zijnde goedkeuring van de ETF’s, zouden we een aanzienlijke toename van de adoptie van Bitcoin kunnen zien, wat de prijs van de munt nog verder zou kunnen opdrijven.

Maar is dat genoeg om de prijs van deze munt naar $100.000 te brengen binnen 2 weken? Helaas is dat minder waarschijnlijk, tenminste niet binnen twee weken. Het zou echter volgend jaar kunnen gebeuren. Als je kijkt naar de prijsbeweging van Bitcoin, is er nog steeds niet genoeg momentum om de munt in zo’n korte tijd helemaal naar $100.000 te pompen.

Zal Bitcoin in 2025 $100.000 bereiken?

Onlangs verhoogde Standard Chartered Bank zijn voorspelling voor de prijs van BTC tot ergens tussen $100.000 en $1.200.000 tegen het einde van 2024. De bank gaf aan dat miners waarschijnlijk meer zullen profiteren van de prijsverandering.

Andere banken voorspellen dat deze cryptocurrency in vijf jaar tijd $1 miljoen zal bereiken. En met al het positieve nieuws rond BTC lijkt $100.000 in 2025 waarschijnlijker.

Ook Twitter influencers lijken optimistisch te zijn over de toekomst van Bitcoin.

Over het algemeen ziet de toekomst van BTC er rooskleurig uit, en we moeten nog zien hoe hoog deze munt kan stijgen.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]