Bitcoin vormt een golden cross, een zeer bullish signaal

Last Updated on 4 november 2023 by CryptoTips.eu

Er zijn twee technische signalen die elkeen die een beursgrafiek leest dient te kennen, namelijk een ‘doodskruis’ (death cross) en een ‘gouden kruis’ (golden cross). Telkens als je één van die twee tekenen ziet in een aandeel of een cryptomunt, mag je ervan uitgaan dat klassieke beleggers ofwel hun winst zullen nemen en verkopen (in het geval van een ‘death cross’), ofwel hun aankopen vergroten (in het geval van een ‘golden cross’).

Het gouden kruis wordt gevormd wanneer het 50-daags gemiddelde boven het 200-daags gemiddelde uitstijgt op een grafiek. Beleggers zien dit als een erg bullish signaal omdat het betekent dat er meer kopers zijn op de korte termijn dan op de lange termijn.

Advertentie.

Maart 2022

Bitcoin vormde in maart 2022 een ‘death cross’ waarna de prijs daalde tot een bodem van $15,000. Sindsdien is de prijs gestaag hoger gegaan, tot ie in de laatste twee weken opeens 30% hoger ging.

George Tung, analist van The Street verklaarde:

“Nu is de cirkel rond (met dit) gouden kruis, en dit kruis kan tot 2025 blijven bestaan,”

“Deze kan alle kanten op gaan. Mogelijk hebben we tot eind 2025 geen stops meer. Gouden kruisen zijn goed, twee voortschrijdende gemiddelden, een kortere en een langere … dit is heel erg goed.”

“Volgens deze chart zal de volgende stop behoorlijk hoog zijn. Er wordt ergens tussen de $50.000 en $70.000 geprojecteerd, en dat zou tegen het einde van dit jaar kunnen zijn. Als we ergens in november goedkeuring krijgen voor een spot bitcoin ETF, twijfel ik er niet aan dat bitcoin richting de 40k omhoog kan schieten, en dat we tegen het einde van het jaar in de 50k kunnen eindigen.”

Fake tweet

George bedoelt daarmee de goedkeuring door de Amerikaanse beurswaakhond SEC van een Bitcoin exchange traded fund. Toen er enkele weken geleden een fake tweet werd gestuurd die beleggers deed geloven dat zo’n Bitcoin ETF was goedgekeurd, steeg de prijs van Bitcoin 10% op slechts enkele uren tijd (om daarna weer in te zakken toen duidelijk werd dat het niet een echt bericht was). Als het dus later dit jaar echt gebeurt, verwachten analisten een stormloop op Bitcoin door zakenbanken.

maksimka3738 / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]