Bitcoin vormt alweer een golden cross, maar is dat deze keer goed of slecht nieuws?

Last Updated on 18 januari 2024 by CryptoTips.eu

Voor de eerste keer dit jaar zien we een golden cross opduiken in de Bitcoin grafiek. De vorige keer was op 1 november en sindsdien ging Bitcoin zo’n 30% hoger. Hoe moeten we het deze keer interpreteren? Goed of slecht?

Advertentie.

Death cross

Er zijn twee technische signalen die elkeen die een beursgrafiek leest dient te kennen, namelijk een ‘doodskruis’ (death cross) en een ‘gouden kruis’ (golden cross). Telkens als je één van die twee tekenen ziet in een aandeel of een cryptomunt, mag je ervan uitgaan dat klassieke beleggers of hun winst zullen nemen en verkopen (in het geval van een ‘death cross’), of hun aankopen vergroten (in het geval van een ‘golden cross’).

Het gouden kruis wordt normaal gezien gevormd wanneer het 50-daags gemiddelde boven het 200-daags gemiddelde uitstijgt op een grafiek. Beleggers zien dit als een erg bullish signaal omdat het betekent dat er meer kopers zijn op de korte termijn dan op de lange termijn.

Volgend

Echter, alle technische indicatoren zijn ‘volgend’ (ofwel ‘lagging’ in het Engels) en leggen telkens uit wat er al gebeurd is.

En deze keer is het ‘golden cross’ niet die van een daggrafiek, maar wel van een weekgrafiek, dus die is nog iets meer verlaat dan de vorige. Het betekent dat ie nu gevormd wordt omdat we vorige week heel effe naar $49,000 gingen (de eerste dag van de Bitcoin ETFs op de Amerikaanse beurzen).

Dus hoe moeten we dit interpreteren? Wel, op dit ogenblik is het nog iets te vroeg naar mijn mening. Ethereum had duidelijk een veel betere week dan Bitcoin (dat in de laatste 7 dagen gemiddeld 6% verloor) en ook Solana lijkt klaar om een sprong te maken. Behalve als Bitcoin toch nog boven de $50k afsluit tegen zondag volgt er geen nieuwe groene kaars op die weekgrafiek (en dus geen confirmatie van de voortzetting van dat gouden kruis).

Maar op Wall Street zal dit signaal wel degelijk gelezen worden. En op een ogenblik dat de Amerikaanse, Europese en Aziatische beurzen het jaar niet al te goed beginnen is elk lichtpunt natuurlijk welkom.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]