Bitcoin tikt $39k aan en begint heel sterk aan laatste maand van het jaar

Last Updated on 2 december 2023 by CryptoTips.eu

Op de eerste dag van December ging Bitcoin op sommige crypto-platformen over de $39k grens. Het begint zo erg positief aan de laatste maand van het jaar. Analisten zijn het erover eens dat een rally tot boven $40k verwacht mag worden, maar weten niet waar die eindigt. 2023 lijkt zo alweer een fantastisch jaar voor crypto te worden. Sinds het begin van dit jaar steeg Bitcoin al met 130%.

Advertentie.

Whales kopen aan

Volgens de website van Bitinfocharts zijn er ondertussen weer heel wat nieuwe (waarschijnlijk institutionele) beleggers bijgekomen. Vooral Bitcoin whales roeren zich sinds de grootste digitale munt de laatste weken boven de $35k handelt.

Een anonieme wallet heeft in de laatste drie weken voor zo’n 400 miljoen dollar aan Bitcoin aangekocht. Velen denken dat deze nieuwe anonieme adressen aan Wall Street bedrijven toebehoren die menen dat een Bitcoin ETF goedkeuring de prijs van Bitcoin vlot boven de $50k zal duwen.

Neutraal

December is normaal gezien neutraal voor Bitcoin, maar in jaren waarin de prijs erg bullish is (in de laatste tien jaar denken we dan vooral aan 2017, 2020, 2021 en ook 2023) durft Bitcoin in December wel nog eens heel sterk te stijgen.

“December wordt normaal beschouwd als een relatief neutrale maand, met de helft van de tijd in de afgelopen twaalf jaar een goede winst”, zegt Alex Kuptsikevich, analist bij FxPro.

“De gemiddelde winst bedraagt dan 30,8%, terwijl de gemiddelde daling 12,8% bedraagt.”


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]