Bitcoin stijgt 1000% in Argentinië, Microstrategy beleeft superjaar en Render Token blijft stijgen

Last Updated on 25 februari 2024 by CryptoTips.eu

De nieuwe president van Argentinië, de populist Javier Milei, doet verder met zijn controversiële plannen om de economie van zijn land te hervormen. Bitcoin komt steeds dichter bij een officiële aanvaarding als betaalmiddel in Buenos Aires. De prijs ervan is in het grote Zuid-Amerikaanse land reeds 1000% gestegen in 2023.

Michael Saylor is vast en zeker één van de grootste winnaars op de beurs dit jaar. Zijn bedrijf Microstrategy zag hun aandeel met maar liefst 300% hoger gaan. Dat is meer dan Nvidia of Meta bijvoorbeeld.

Op de bredere cryptomarkt zien we verschillende altcoins die aan een rally begonnen zijn. Een van de grote winnaars van dit jaar is vast en zeker de AI-coin Render.

Advertentie.

Contracten

Diana Mondino, de nieuwste Argentijnse Minister van Buitenlandse Zaken, maakte vorige week duidelijk dat de regering van Javier Milei ernstige plannen heeft met Bitcoin. In een tweet bevestigde ze dat de grootste digitale munt vanaf nu mocht gebruikt worden om contracten af te sluiten in het land.

In het afgelopen jaar steeg de koers van Bitcoin met zo’n 1,000% in het land. Meer en meer Argentijnen kopen Bitcoin om zich te beschermen tegen de hyperinflatie.

Saylor

In 2020 begon Microstrategy, het investerings- en technologiebedrijf van Michael Saylor, Bitcoin aan te kopen. Niet zoals jij en ik, maar met honderden zelfs duizenden Bitcoins tegelijk. Microstrategy kocht voor zo’n 500 miljoen aan Bitcoin dat eerste jaar. Sindsdien is Saylor blijven kopen, en op dit moment bezit Microstrategy zo’n 170,000 Bitcoins.

Het bedrijf zag de waarde van zijn aandeel met 330% stijgen in 2023. Dat is dus beter dan Nvidia en Meta, die andere grote technologieaandelen die een heel goed jaar achter de rug hebben.

AI-programma

‘3D visuals’ zijn de grafische afbeeldingen van de omgeving die je kan zien in videogames of virtuele werelden. Ze kwamen dit jaar erg vaak in het nieuws door beeldgenerator Dall-E, het AI programma dat je toelaat om tekst in een afbeelding om te zetten met een computer.

Een crypto-token dat gelinkt is aan die nieuwe technologie is Render token.

Render voorziet reserve computerpower om bijvoorbeeld zo’n 3D visuals te laten maken door iedereen. Dankzij de interesse voor AI en 3D beelden steeg Render dit jaar explosief. Render is verkrijgbaar bij Bitvavo en Bybit.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]