Bitcoin kijkt opnieuw hoger terwijl optimisme ook op beurzen terugkeert

Last Updated on 19 mei 2024 by CryptoTips.eu

Er zijn meldingen van een toekomstig gouden kruis op de grafiek volgende week (op de 12-uur grafiek) voor Bitcoin, er is de lagere Amerikaanse inflatie (dat hadden we niet zien aankomen) en een nieuwe record voor de Dow Jones.

Dit alles zorgt ervoor dat het optimisme in crypto en op de globale beurzen terugkeert na een vrij sombere periode na de halving in April.

Solana bijvoorbeeld handelt opnieuw voor $170 (nadat het deze week 20% steeg) en ook andere altcoins uit de CoinMarketCap top 10 doen het goed.

40,000

De Amerikaanse beurs Dow Jones zette een nieuw record neer op vrijdagavond. Voor het eerst werd boven de 40,000 punten afgesloten. Alhoewel dit vooral psychologisch belangrijk is, kan je er niet naast kijken dat deze week het optimisme op de markten terugkeerde. Na een heel goede eerste drie maanden van het jaar waren de beurzen (net als Bitcoin) in april duidelijk op een zijspoor beland.

De onduidelijkheid over de komende renteknip door de Federal Reserve, de inflatie die maar niet wilde zakken onder 3% en de onzekerheid over wie er president van de Verenigde Staten wordt vanaf volgend jaar (Biden of Trump) had twijfel doen terugkeren.

Op de cryptomarkten zagen we een duidelijke daling in de eerste weken van April (nadat half maart een absoluut record van $74,000 werd neergezet voor Bitcoin) voorafgaand aan de halving.

Inflatie

Voor crypto kwam het keerpunt er begin mei toen Bitcoin steun vond rond het niveau van $58,000 (wat historisch gezien erg hoog is), voor de beurzen kwam het keerpunt er deze week, toen de Amerikaanse inflatie een tikkeltje zakte.

Bitcoin handelt ondertussen alweer rond $67,000ย en de Amerikaanse beurzen rijgen de records aaneen. Het wordt misschien nog een leuke zomer als de Federal Reserve doet wat beleggers verwachten en toch een renteknip aankondigt.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]