Bitcoin heeft een veldslag gewonnen tegen de SEC, maar nog niet de oorlog

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

Cryptoprijzen gingen deze week fors hoger, nadat een federaal hof van beroep oordeelde dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC zijn weigering om het bedrijf Grayscale een Bitcoin ETF toe te kennen moest herbekijken. Echter, ondanks deze overwinning voor de crypto-industrie is er geen garantie dat de toezichthouders op korte termijn klaar zijn om zomaar een Bitcoin ETF toe te laten. Verwacht wordt dat Gary Gensler, baas van de SEC, zich met hand en tand zal verdedigen om een Bitcoin ETF zo lang mogelijk uit te stellen.

Advertentie.

7 procent

Toen Grayscale eerder deze week een grote juridische overwinning behaalde in zijn pogingen om een ​​spot bitcoin exchange traded fund aan te bieden, ging de prijs van de grootste digitale munt opeens met 7 procent omhoog tot bijna $28.000. Altcoins volgden snel.

Enkele maanden geleden had de crypto-industrie nog een grote juridische overwinning behaald tegen de SEC, namelijk die van Ripple Labs (en diens cryptomunt XRP). Ook toen gingen cryptomunten fors hoger.

Echter, deze laatste uitspraak betekent niet dat beleggers morgen een Grayscale spot ETF kunnen kopen.

Advocaten verklaarden dat Grayscale een nieuwe aanvraag voor zijn ETF zou moeten indienen. Maar er is geen garantie dat het zal worden goedgekeurd, ondanks de beslissing van de rechtbank; de SEC zou het op andere gronden kunnen afwijzen.

Blackrock

Een ander ETF-voorstel is dat van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Zij dienden hun aanvraag in op 15 juni en verwachten een antwoord tegen half September. Omdat er nog vele andere bedrijven staan de dringen om een Bitcoin ETF goedgekeurd te krijgen, verwachten advocaten nu dat de SEC hoogstwaarschijnlijk een uitstel van 45 dagen zou opleggen, waardoor alle beslissingen tot half oktober zouden worden uitgesteld.

Ik denk dat de kans redelijk groot is dat meerdere producten tegelijk worden goedgekeurd.

Verklaarde Jeremy Senderowicz, partner bij advocatenkantoor Vedder Price.

Het kan dus een heel volatiele herfst worden. Nogmaals, een grote overwinning voor crypto dus, maar de weg is nog lang.

BiancoBlue / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]