Bitcoin en crypto flashcrash door ETF gerucht, tech-aandelen zakken ook weg

Last Updated on 4 januari 2024 by CryptoTips.eu

Amerikanen en Europeanen zijn cultureel erg verschillend, ook al vormen beiden samen ‘het Westen’ (samen met Australië, Nieuw Zeeland en Canada) en worden ze meestal geregeerd op een democratische manier. Toch zijn er verschillen en ook in termen van investeren is dit duidelijk.

Europeanen houden het eerder veilig met grotere spaarrekeningen en veiliger investeringen zoals vastgoed terwijl Amerikanen van aandelen houden en wel eens een gokje willen wagen op de tech-beurzen of voor crypto kiezen.

Vele Amerikanen waren blijkbaar in crypto gestapt in de laatste weken, zeker nadat de tech-aandelen de laatste dagen sterk gedaald waren. De Amerikaanse media sprak al van het einde van de Santa Claus rally.  

Echter, door een gerucht van een ‘intern’ van Matrixport dat de Bitcoin ETF gisteren werd afgekeurd, beleefde de cryptomarkt een kleine flashcrash. Dat waren nieuwe beleggers niet gewend, en dus zag je heel wat frustratie opborrelen op sociale media. Meer dan 600 miljoen dollar werd geliquideerd in 24 uur.

Advertentie.

Winstwaarschuwing

Ook sommige technologische aandelenkeuzes lijken aan verandering toe. Sinds 29 december verloren verschillende bekende namen meer dan 10%.

Ook eind oktober hadden we zo’n situatie, toen was het na een opvallende winstwaarschuwing van Alphabet (het moederbedrijf van Google).

De afgelopen dagen waren het vooral Apple en de chipmakers die verliezen dienden te incasseren. Nu dus ook de cryptomarkt. De volgende dagen zullen uitwijzen of het inderdaad een gerucht betrof of niet. In elk geval een nieuwe reminder dat winst en verlies in crypto soms heel dicht bij elkaar ligt.

Alvast een heel interessant begin van het nieuwe jaar dus.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]