Bitcoin dient deze week niveau van $60k te behouden

Last Updated on 18 juni 2024 by CryptoTips.eu

Al drie maanden probeert Bitcoin uit een vrij smalle handelsband uit te breken, telkens zonder success. Aan de bovenkant lijkt elke beweging boven $70k gevolgd te worden door een verkoopgolf, aan de onderkant zien we dat elke prijs tussen $60k en $65k druk wordt aangekocht door institutionele investeerders.

Met weinig economische data, een dagje vrijaf in de Verenigde Staten en nog steeds politieke onzekerheid in Frankrijk dient Bitcoin bovenal boven $60,000 te blijven om niet snel verder te zakken.

https://twitter.com/rovercrc/status/1802666500056044008

Advertentie.

Juneteenth

Sinds de introductie van de Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten is het duidelijk dat de prijs van de grootste digitale munt grotendeels bepaald wordt door de ‘mood’ op Wall Street. Als er veel belangstelling voor de ETFs is, gaat de prijs van Bitcoin meestal hoger, als er een uitverkoop is van de ETFs, dan gaat de prijs wel eens lager.

Vorige week duwde de Federal Reserve de prijs van Bitcoin, en verschillende techaandelen, lager nadat Jerome Powell liet uitschijnen dat hij slechts één renteverlaging plant dit jaar.

Deze week komt er niet veel economische data uit de Verenigde Staten en hebben ze ook nog een dagje vrijaf morgen voor Juneteenth.

Bardella

In Frankrijk heerst bovendien een crisissfeertje nu de laatste opiniepeilingen aantonen dat de extreem rechtse partijen Rassemblement National en Reconquête niet echt dalen in de peilingen.

Indien zij de verkiezingen zouden winnen (die al binnen drie weken plaatsvinden), dan is het mogelijk dat we een centrumlinkse president Macron en een extreemrechtse eerste minister Jordan Bardella zouden krijgen. Met andere woorden, tot de volgende presidentsverkiezingen van 2027 kan Frankrijk dan erg moeilijk bestuurd worden. Deze situatie zet Europese beleggers onder druk en zorgt er ook voor dat Franse aandelen niet echt hoger gaan.

Allemaal slecht nieuws voor Bitcoin dus, dat bovenal het niveau van $60,000 dient aan te houden om niet in een volgende verkoopgolf verstrikt te raken. Onder de steunlijn van $60,000-$65,000 zou Bitcoin waarschijnlijk een vloer vinden rondom $58,000.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]