Bitcoin daalt snel en 70,000 Trump supporters surfen naar fake Telegram crypto kanaal

Last Updated on 4 september 2024 by CryptoTips.eu

Bitcoin volgde de aandelenmarkten en ging forst lager omdat beleggers vrezen voor een vertraging van de wereldeconomie. De Amerikaanse aandelenmarkten daalden met meer dan 2% en vanochtend volgden de Aziatische markten dit voorbeeld.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $56.700.

Slecht nieuws voor zowel Pavel Durov (CEO van Telegram en Toncoin) als voor voormalig president Donald Trump. Nadat Trump vorige week een nieuw crypto project aankondigde genaamd World Liberty Financial, zagen scammers hun kans. Trump’s team had ook een officiële website gelanceerd voor het nieuwe project, waar nog geen inhoud op staat.

Je kon wel al surfen naar hun officiële Telegram en X-kanaal.

Voor die kanalen kan je natuurlijk reclame kopen. Enkele scammers huurden een banner voor het Telegram kanaal van de site en niet minder dan 70,000 Trump supporters klikten erop en werden zo weg geloodst naar hun fake website die een airdrop beloofde als ze hun crypto wallet zouden linken.

Dat was een crypto scam natuurlijk, en die vond dus plaats op Telegram.

Advertentie.

Telegram

De arrestatie van Pavel Durov vorige week zorgde voor heel wat gratis reclame voor Telegram natuurlijk. Vrijwel elk journaal in het Westen (de Verenigde Staten en Europa) diende aan haar kijkers uit te leggen wat Telegram nu eigenlijk was.

De Financial Times kwam er sindsdien ook achter dat Toncoin en andere digitale munten voor heel wat rijkdom zorgen bij Telegram aangezien het bedrijf al voor 400 miljoen dollar aan crypto bezit.

Ook Trump is een echte crypto-fan de laatste weken en maanden. Nadat zijn memecoins (DJT, MAGA en PEPE om er maar enkele te noemen) al heel wat malen niet nieuws haalden dit jaar, besloot zijn team om nu ook een eigen crypto-project op te starten, genaamd World Liberty Financial, teneinde extra cash te genereren voor de kiescampagne ongetwijfeld.

 

Inhoud was er nog niet echt voor de site, maar door de vele bezoekers werden de social media pagina’s voor Trump’s nieuwe project wel drukbezocht.

Enkele scammers huurden een banner op het Telegram kanaal van Trump’s nieuwste crypto project, kopieerden het logo en vroegen Trump supporters of ze wilden deelnemen aan een airdrop zodat ze gratis munten van het nieuwste Trump project konden ontvangen.

70,000 Trump supporters klikten op de link. Het is onduidelijk hoeveel onder hen zich hebben ingeschreven voor de scam.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]