Bitcoin bull of bear markt, waar staan we nu in de markt?

Last Updated on 25 april 2021 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Zondag is de tijd om na te denken over de week die voorbij is gegaan en om je voor te bereiden op de week die komt. Als je van crypto houdt, is het waarschijnlijk ook een goed moment om na te denken en naar markten te kijken.

Stel jezelf de vraag: bevinden we ons nu in de bear of bull fase van de markt? En wat je in elk geval moet doen. Laten we kijken wie de beste argumenten heeft.

Advertentie.

Bear gelooft dat het vanaf hier gaat dalen

Eeuwige perma-beer Mr Whale, die twittert onder de naam CryptoWhale, had deze week de tijd van zijn leven toen hij merkte dat Bitcoin op donderdag en vrijdag crashte, voornamelijk als gevolg van paniek op de markten vanwege een belastingplan van het Witte Huis. Dat momenteel nog in de ontwerpfase zit.

Hij beweert dat Bitcoin vanaf dit punt maar één mogelijkheid heeft om verder te gaan, en stelt:

Bitcoin staat op het punt een meedogenloze bearmarkt in te gaan, waarin de prijzen in korte tijd waarschijnlijk met 90-95% zullen dalen.

Veel nieuwe handelaren met FOMO die investeerden vanwege nepnieuws over ‘institutionele vraag’ en andere verhalen, zullen het meeste verliezen!

Hoewel we niet zo bearish zijn, is het waar dat elke bull run in crypto een aantal correcties met zich meebrengt, en daarom zou deze niet anders moeten zijn.

De ervaren handelaar Peter Brandt is bijvoorbeeld ook van mening dat Bitcoin meer moet dalen en steun moet vinden voordat het kan stijgen naar zijn volgende bullish target (ongeveer $70k). Zoals hij eerder deze week al zei, plaatste Peter verschillende kooporders rond de $32.500.

Bull denkt dat dit een gezonde correctie is en dat je de dip moet kopen

Aan de andere kant heb je de crypto maximalisten die geloven dat dit gewoon een gezonde dip is die ongetwijfeld zou komen en dat de recente prijsdaling van 20% niets te maken heeft met het Biden belastingplan. Bovendien, als het vermogenswinstbelastingplan dat door Bloomberg werd gerapporteerd zou worden ingevoerd, zou het minder dan 1% van alle Amerikanen treffen.

Dit was bijvoorbeeld precies de positie van Scott Melker, die twittert onder de naam Wolf of All Streets. Scott legde uit dat hij:

Nog steeds probeert te verwerken dat mensen Bitcoin in april 2021 verkopen, omdat ze denken dat de belastingen voor een select aantal Amerikanen zouden kunnen stijgen, ook al is het niet eens besproken in het Huis of de Senaat.

Terwijl hij zijn positie verdedigde, merkte hij ook op dat de dalingen van 20% van Bitcoin heel gebruikelijk zijn in elke crypto bullmarkt en dat dit al de 4e keer is dat de MSM (wereldwijde media) de top voor 2021 heeft genoemd.

De komende dagen zal uitwijzen wie van de twee posities correct is.