Bitcoin boven $30k en was Steve Jobs dan toch Satoshi?

Last Updated on 11 april 2023 by CryptoTips.eu

Bitcoin brak door de $30,000 in de nacht van maandag op dinsdag en dus had Edward Moya, de analist die we zaterdag aan het woord lieten, het bij het rechte eind. Hij voorspelde immers dat het paasweekend ervoor zou zorgen dat beleggers Bitcoin boven de $30,000 zouden sturen nadat het jobsrapport uit de VS deze vrijdag vrij positief was voor de markten.

Op het internet woedt intussen een discussie: was Steve Jobs, de vroegere CEO van Apple, dan toch Satoshi of had de CIA iets te maken met de ontwikkeling van Bitcoin.

De Amerikaanse geheime dienst CIA is één van de meest besproken organisaties ter wereld die volgens legendes betrokken zou zijn in verschillende coups, aanslagen en zelfs economische oorlogen. En dus zijn er een heleboel conspiracy theories waarin zij een rol spelen. Volgens een verhaal dat steeds meer aan populariteit wint op het internet zit de CIA achter de creatie van Bitcoin. Anderen denken dat Steve Jobs zelf achter de ontwikkeling van Bitcoin zit.

De theorie (die opnieuw aan populariteit wint nadat de Bitcoin whitepaper in Apple software gevonden werd) gaat als volgt: de Amerikaanse geheime dienst is sinds de jaren 1960 bang dat de federale regering op een bepaald ogenblik zou beslissen om de CIA op te doeken (iets waarmee destijds president Kennedy dreigde), en dus diende de organisatie steeds een grote geldmachine achter de hand te houden. Tot de eeuwwisseling deed ze dit via buitenlandse valuta, maar sinds de bankencrisis zou de CIA beslist hebben dat het een nieuw soort geld nodig had.

Advertentie.

Gavin Andresen

Het 1.1 miljoen Bitcoins van Satoshi Nakamoto speelt in dit verhaal een grote rol. Je moet weten dat wie ook deze 1.1 miljoen Bitcoins heeft, die persoon zou op dit ogenblik onmiddellijk in de top 20 van rijkste mensen ter wereld behoren. Echter niemand weet wie de digitale munten in zijn bezit heeft en van Satoshi hebben we al lang niets meer gehoord.

Craig Wright, de Australische zakenman, heeft een tijdje geprobeerd om aan te tonen dat hij Satoshi Nakamoto is maar slaagde er niet in een rechter te overtuigen.

Enter Gavin Andresen. Deze softwareontwikkelaar hoorde over Bitcoin in 2010 en kocht er 10,000 voor een goede 50 dollar. Daarna werkte hij mee aan de verdere ontwikkeling van de munt en sprak hij via email met de mysterieuze Satoshi Nakamoto. In Juni 2011 stapte Andresen een CIA kantoor binnen en het gerucht gaat dat hij toen verklapte aan de geheime dienst wie Satoshi was.

De CIA zou toen beslist hebben om het 1.1 miljoen Bitcoin in zijn eigen bezit te houden als een soort reservefonds en vanaf dat moment hoorde de wereld niks meer van Satoshi. In 2021 werd de theorie nieuw leven ingeblazen toen CIA Directeur William Burns toegaf dat zijn diensten inderdaad verschillende crypto-projecten hadden. Dit jaar werd de theorie nieuw leven ingeblazen toen de Bitcoin whitepaper tekst in oude software van Apple werd gevonden.

Als laatste, als je denkt dat dit de raarste theorie over de oorsprong van Bitcoin is, weet dan dat Alex Jones, de TV-persoonlijkheid uit de VS, al jaren beweert dat aliens de grootste digitale munt ter wereld hebben ontwikkeld.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]