Bitcoin Kopen

Bitcoins kopen Waar kun je bitcoins (BTC) het veiligst kopen?

De Bitcoin (BTC) stijgt snel in waarde wat ervoor zorgt dat steeds meer mensen interesse krijgen in deze digitale valuta en de vele overige altcoins (alternatieve coins). Op deze pagina leggen wij uit wat Bitcoin is, wat je ervoor nodig hebt en belangrijker nog waar je Bitcoins kunt kopen.

Waar kan ik online Bitcoins kopen?

Er zijn een aantal Nederlandse partijen die Bitcoins opkopen en deze toegankelijk maken voor consumenten met bekende betaalmethoden. Onderstaande partijen zijn betrouwbaar en hebben een goede naam opgebouwd op het internet. De Nederlandse partijen zijn officiële bedrijven en ondersteunen iDEAL en Bancontact als betaalmethode.

Nederlandse verkooppunten:

Aanbieder Omschrijving
TIP: Registreer je alvast bij alle aanbieders, zodat je bij een ledenstop niet zonder account zit!
Goedkoop Bitcoin kopen bij Bitvavo
Bezoek Bitvavo
Via ons tijdelijk € 1000 GRATIS handelen
Amsterdamse cryptocurrency broker/exchange
Goedkoopste broker van NL
Handelskosten: 0.25% of minder
Groot assortiment, keuze uit 58+ cryptovaluta met wallet
Geschikt voor beginners en ervaren handelaren
100% Nederlandse organisatie, bekijk onze Bitvavo review
Met iDEAL Bitcoin kopen bij Bitcoin Meester
Bezoek
Bitcoin Meester

Spaar voor 1,75% korting
Direct Bitcoin kopen
Handelskosten: ~1.12%
Groot assortiment, keuze uit 200+ cryptomunten met wallet
Makkelijk systeem voor beginnende handelaren
100% Nederlandse organisatie, bekijk onze Bitcoin Meester review
Bij Coinmerce.io Bitcoin kopen en verkopen
BTC bij Coinmerce
Coinmerce.io Bitcoin (BTC) app verkrijgbaar voor iOS en Android
Direct Bitcoin kopen via de mobiele app met o.a. iDEAL
Handelskosten: ~0.67%
iOS (Apple), Android en Web App
Groot assortiment, keuze uit 140+ cryptomunten
100% Nederlandse organisatie, 24/7 support, bekijk onze Coinmerce review
Bij Litebit Bitcoin kopen
Bezoek Litebit
Direct Bitcoin aanschaffen met o.a. iDEAL
Handelskosten: ~0.83% + transactiekosten
iOS (Apple) en Android
Assortiment van 50 munten incl. wallet
100% Nederlandse organisatie, bekijk onze Litebit review
Bij Bitrush Bitcoin kopen
Bezoek Bitrush
Bitrush 1% Coupon
Bitcoin kopen met iDEAL
Handelskosten: ~3.77%
Assortiment van 4 munten
Eigen wallet is noodzakelijk
Bekijk onze Bitrush review
1% extra korting met een Bitrush Coupon
Bij BTC Direct Bitcoin kopen
Bezoek BTC Direct
Bitcoin met iDEAL kopen
Handelskosten: ~2.01% + transactiekosten
Assortiment van 5 munten
Eigen wallet is noodzakelijk
Bekijk onze BTC Direct review
Bij Bitonic Bitcoin kopen
Bezoek Bitonic
Bitcoin met iDEAL of Bancontact
Handelskosten: ~1%
Bitcoin-only aanbieder
Eigen wallet is noodzakelijk
Bekijk onze Bitonic review
Bij SATOS Bitcoin kopen
Bezoek SATOS
Direct Bitcoin kopen met o.a. iDEAL
Handelskosten: ~1.77%
Keuze uit 5 cryptovaluta
Eigen wallet is noodzakelijk
100% Nederlandse organisatie, bekijk onze SATOS review
Bij HappyCoins Bitcoin kopen
Bezoek HappyCoins
€5 extra korting
Bitcoin kopen met iDEAL of Bancontact
Handelskosten: ~5.55%
Bitcoin-only aanbieder
Eigen wallet is noodzakelijk
Bekijk onze HappyCoins review
Bij Anycoin Direct Bitcoin kopen
Bezoek Anycoin Direct
Bitcoin met iDEAL of Bancontact
Handelskosten: ~1.28% + transactiekosten
Assortiment van 24 munten
Eigen wallet is noodzakelijk
Bekijk onze Anycoin Direct review
Bij BitMyMoney Bitcoin kopen
Bezoek BitMyMoney
Bitcoin kopen
Handelskosten: ~1.01%
Assortiment van 3 munten incl. wallet
Bekijk onze BitMyMoney review

Buitenlandse verkooppunten:

  1. Coinbase: Een Amerikaans bedrijf uit California dat sinds 2012 actief is op de markt. Dit bedrijf heeft op dit moment miljoenen gebruikers die hun BTC kopen en verkopen via dit platform. Daarnaast heeft het zijn populariteit te danken aan de wallet integratie. Je kunt dus je Bitcoins bewaren in dezelfde omgeving waar je deze koopt.

Bovenstaande bedrijven zijn betrouwbaar om nieuwe Bitcoins aan te kopen of te verkopen. Het verdienmodel van deze bedrijven is de fee die je betaalt als je een bitcoin aanschaft. Dit kan gezien worden als servicekosten. De aankoopprijs verschilt dus per bedrijf en soms heeft het aantal dat je koopt ook invloed op de prijs. Ondanks dat je in het betaaloverzicht een fee ziet staan is er meestal ook een fee ingecalculeerd in de aankoopprijs. Let bij Bitcoins kopen dus goed op de verschillende prijzen die gehanteerd worden.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin kun je zien als digitaal geld, waarmee je betalingen kunt verrichten. Het is een nieuwe vorm van geld dat de laatste tijd steeds populairder wordt. Je kunt er van alles mee doen, denk aan: spullen kopen, handelen, onderling naar elkaar versturen of omruilen naar andere coins of Euro’s. Over hoe de waarde wordt bepaald lees je hier meer over. Betalingen via Bitcoin zijn erg geschikt voor het internet en is mede dankzij dat een populair betaalmiddel. Zo kun je direct Bitcoins versturen en komen deze direct aan tegen zeer lage transactiekosten. Hierbij komen geen andere instanties of banken aan te pas. Een centrale bank kan dus niets bepalen over de Bitcoin en dit is dan ook het revolutionaire aan de BTC. De BTC is de eerste decentrale digitale valuta op de markt en uitgifte hiervan wordt bepaald door het netwerk. Iedereen kan participeren aan dit netwerk en dit versterken. Zo is er een wereldwijd betalingsnetwerk ontstaan zonder iemand die autoriteit hierover heeft.

De waarde van Bitcoin fluctueert erg sterk en heeft op ieder moment van de dag een andere waarde.

Is Bitcoin anoniem?

Bitcoin biedt sterke anonimiteit, maar de transacties zijn volledig inzichtelijk voor iedereen. Je hoeft voor een transactie de ontvanger niet te kennen en geen naam op te geven, zoals bij een bankoverschrijving. In dat opzicht kun je anoniem Bitcoin overmaken naar een bitcoinadres dat gebaseerd is op pseudoniem gebruik. De transactie zelf is volledig openbaar en inzichtelijk voor iedereen. Iedere transactie wordt geregistreerd en je kunt alle transacties inzien als je het bitcoinadres hebt. Het is mogelijk om veel verschillende adressen te gebruiken en nooit een transactie te verrichten met dezelfde wallet, maar dan is alsnog het spoor volledig te volgen naar bijvoorbeeld de eerste transactie. Bitcoin is wel anoniem te gebruiken als je dit slim aanpakt en Bitcoins hebt verkregen op een niet herleidbare manier. Als je nu Bitcoins wilt kopen dan gaat dat vaak via een broker of een exchange waar je jezelf moet valideren en verifiëren. Hierdoor zijn de transacties vanaf de broker of exchange altijd te herleiden naar jouw opgegeven gegevens. Deze instanties loggen niet alleen je gegevens, maar ook je IP-adres en andere technische zaken. Denk dus niet dat je anoniem bent als je Bitcoins verstuurt.

Hoe wordt de Bitcoin prijs bepaald?

De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod van de Bitcoin. Als meer mensen de Bitcoin zullen kopen dan stijgt de vraag en zal het aanbod verminderen. Als veel mensen besluiten om al hun Bitcoin te verkopen dan stijgt het aanbod en daalt de vraag. De prijs wordt dus bepaald door Bitcoin geïnteresseerden en Bitcoin bezitters en is gebaseerd op handel. Als de prijs sterk stijgt dan zijn er meer mensen geneigd om bij te kopen, omdat zij ervan uitgaan dat er winst gemaakt zal worden. Door dit fenomeen zal de waarde nog sterker toenemen en dat zien we vaak gebeuren. In tegenstelling tot dit voorbeeld kan bij een sterke daling veel mensen bang worden dat ze teveel geld verliezen en besluiten zij om hun Bitcoins te verkopen. Dit zorgt voor een nog sterkere daling. Dit veroorzaakt dan ook de sterke pieken en dalen, maar gelukkig is de Bitcoin nooit zo hard gecrasht dat deze geen waarde meer heeft. Hoe populairder BTC wordt des te meer mensen ermee in aanraking komen en des te waardevoller het kan worden.

Hoe worden Bitcoins gemaakt?

Bitcoins worden door middel van het oplossen van ingewikkelde sommen gewonnen. Dit proces heet minen en wordt gedaan met speciaal apparatuur met flinke rekenkracht. Het Bitcoin netwerk komt tot stand door betalingen te controleren en deze vast te leggen in de blockchain. Door het oplossen van de ingewikkelde sommen neem je deel aan dit netwerk en kun je Bitcoins minen. Het oplossen van zo’n som wordt het vinden van een block genoemd en hier zit een beloning van Bitcoins aan gekoppeld. Het oplossen van de sommen wordt met de dag moeilijker en kost steeds meer rekenkracht en stroom. Voor een beginnende miner is het op dit moment niet rendabel meer om op te minen tegen de proffesionele miners van nu. Het kost dus meer stroom dan dat het aan Bitcoins zal gaan opleveren. De moeilijkheidsgraad wordt ook verhoogd doordat er steeds meer computers gaan minen. Bij het vinden van een zogeheten block worden er 25 Bitcoins aan het netwerk toegevoegd. Dit aantal wordt eens in de zoveel tijd gehalveerd en daarmee wordt het aanbod steeds schaarser. In totaal kunnen er 21 miljoen Bitcoins gemaakt worden en deze zijn nog lang niet allemaal gedolven. Naar verwachting zal rond het jaar 2040 alle Bitcoins gemined zijn en zullen er geen meer bijkomen.