Bitcoin blijft maar stijgen en Zuid-Amerika lijkt klaar voor een crypto revolutie

Last Updated on 6 december 2023 by CryptoTips.eu

De grootste digitale munt is samen met goud de onbetwiste winnaar van de eerste paar dagen van December. Bitcoin steeg vannacht door tot $44,400. Geen idee waar dit eindigt maar het is duidelijk dat FOMO heeft overgenomen. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld aan $43,700.

De Europese en Amerikaanse jeugd is al langer overtuigd van de lange termijnmogelijkheden van digitale munten, hun beleidsmakers zijn dat veel minder. In Zuid-Amerika is dat wel even anders. Verschillende landen lijken klaar voor een crypto-revolutie. Zeker nu Bitcoin opnieuw boven de $40k handelt, is het enthousiasme groot.

Advertentie.

El Salvador

In 2021 was El Salvador wereldnieuws doordat het het eerste land ter wereld werd waar Bitcoin een legaal betaalmiddel werd. President Bukele gebruikte de schatkist om Bitcoin in grote hoeveelheden aan te kopen. Door de bullrun van 2021 betaalde hij gemiddeld een erg hoge prijs natuurlijk. In 2022 leek hij daardoor een verkeerde gok gemaakt te hebben.

Sinds deze week maakt El Salvador echter opnieuw winst op zijn grote crypto investering. Met de halving van 2024 in het vooruitzicht denken vele analisten dat Bukele correct heeft gegokt.

De man blijft ondertussen erg populair in zijn land en hij staat erg hoog in de verkiezingspoll van volgend jaar. Als hij wordt herkozen, mag hij een tweede termijn van vijf jaar beginnen in Juni 2024.

Colombia

President Gustavo Petro van Colombia kijkt geïnteresseerd naar zijn collega’s in El Salvador en Argentinië, die overtuigd lijken van het nut van een Bitcoin investering.

Vorige week kreeg hij officieel een eerste Bitcoin in zijn bezit en het Colombiaanse parlement lijkt klaar om een wettelijk kader voor Bitcoin handel in het land goed te keuren. Velen denken dat Colombia het tweede land in Zuid-Amerika kan worden dat Bitcoin als legaal betaalmiddel zou aanvaard.

Argentinië

De overwinning van Javier Milei bij de Argentijnse presidentsverkiezingen eerder dit jaar, ging gepaard met een recordprijs voor Bitcoin in het land. Het feit dat Argentinië tegen een inflatie van 140% aankeek helpt natuurlijk.

Argentinië maakt zich klaar voor een diplomatieke samenwerking met El Salvador om te onderzoeken hoe crypto kan leiden tot economische vrijheid en of Bitcoin ook in dat land als legaal betaalmiddel kan worden gebruikt.

Milei is al langer fan van Bitcoin. In een spraakmakend interview met de krant Clarin in 2022, verklaarde Milei dat Bitcoin is het ‘natuurlijke antwoord’ op de ‘zwendel’ van de Centrale Bank. ‘Bitcoin vertegenwoordigt de ommekeer van geld naar zijn natuurlijke oorsprong: de private sector’

YouTube video

Top 5 crypto stijgers van vandaag

  1. Avalanche (AVAX) is in de afgelopen 24 uur gestegen met 16.83% naar $25.81 / €23.91. Claim 10 euro gratis Avalanche bij Bitvavo.
  2. Dogecoin (DOGE) is in de afgelopen 24 uur gestegen met 12.45% naar $0.10 / €0.09.
  3. Celestia (TIA) is in de afgelopen 24 uur gestegen met 12.27% naar $9.61 / €8.90.
  4. Mantle (MNT) is in de afgelopen 24 uur gestegen met 11.8% naar $0.61 / €0.57.
  5. Shiba Inu (SHIB) is in de afgelopen 24 uur gestegen met 9.77% naar $0.00001004 / €0.00000931.

Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]