Binance geeft vandaag stablecoin BUSD uit in samenwerking met Paxos

Last Updated on 6 november 2023 by CryptoTips.eu

De gister aangekondigde stablecoin Binance USD (BUSD) is vandaag officieel uitgegeven. Gisteren liet Binance weten dat zij goedkeuring hebben gekregen van de New York State Department of Financial Services (NYDFS). De stablecoin is in samenwerking met Paxos uitgegeven, een bedrijf dat al een succesvolle stablecoin op de markt heeft: Paxos Standard Token (PAX). PAX heeft op dit moment een marktkapitalisatie van 211 miljoen euro, met een volume van 268 miljoen euro het afgelopen 24 uur.

Advertentie.

BUSD uitgegeven op de Ethereum blockchain

Opvallend is dat de stablecoin is uitgegeven op het Ethereum netwerk als ERC-20 token en niet op de eigen Binance Chain. Dat de BUSD is uitgegeven, betekent helaas nog niet dat het ook verhandeld kan worden. Binnenkort laat Binance weten wanneer de munt officieel verhandeld kan worden. Wel is bekend dat de munt tegen Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB) en XRP (XRP) verhandeld kan worden. 1 BUSD zal gelijk staan aan 1 dollar, net zoals we dat gewend zijn van andere stablecoins.

BUSD is slechts het begin van andere financiële diensten

De CEO van Binance laat weten erg blij te zijn met de samenwerking met Paxos. Volgens hem is dit bedrijf de marktleider op het gebied van stablecoins. Het uitbrengen van de eigen Binance stablecoin is slechts een begin en maakt het mogelijk om andere financiële diensten aan te bieden. Binance wil dus meer doen met fiat valuta’s, wellicht dat het in de toekomst makkelijker wordt om van dollar of euro’s naar crypto te gaan.


Mees

Mees schrijft als vaste copywriter over alles wat er speelt in de wereld van cryptocurrency. De laatste marktontwikkelingen, prijsanalyses, nieuws uit binnen- en buitenland, zolang het maar te maken heeft met cryptocurrency. Mees is een echte Bitcoin maximalist, maar houdt andere projecten ook nauwlettend in de gaten. Vanaf 2018 heeft hij de smaak te pakken en volgt hij de markt. Vind mij op Facebook / [email protected]