Skip to content
  1. Kennisbank
  2. Tokens
  3. Wat is een ERC20 Token?

Wat is een ERC20 Token?

Als je je gaat verdiepen in cryptocurrency dan kom je regelmatig de term ERC20 token tegen, maar wat wordt hier nou mee bedoeld? Het heeft allemaal te maken met de Ethereum blockchain en haar netwerk. ERC20 is een protocol standaard dat gebruikt wordt voor het Ethereum netwerk. Het protocol bevat bepaalde regels en standaarden waaraan gehouden dient te worden om tokens uit te geven op het netwerk. Het is namelijk zo dat een groot aantal tokens draaien op het Ethereum netwerk. Bekende voorbeelden hiervan zijn:

Al deze tokens maken gebruik van het Ethereum netwerk en voldoen aan de ERC20 standaard en de voorwaarden die daarin staan.

Wat is het ERC20 standaard?

ERC voor staat voor Ethereum Request For Comments en de 20 staat voor het uniek ID-nummer om deze standaard van anderen te onderscheiden. Het kan vergeleken worden met het HTTPS protocol voor het internet, waaraan websites zich moeten houden. Zo moeten tokens ook aan alle eisen houden die in het ERC20 standaard staan. Deze eisen worden verwerkt in de zogeheten smart contracts. Houd je je niet aan deze eisen dat ben je niet ERC20 compliant, en wordt de token niet beschouwd als ERC20.

Cryptocurrency met andere blockchains zijn dus niet ERC20 compliant. Denk hierbij aan munten als Bitcoin en Ripple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *