Beste aandelen van 2023 zijn Bitcoin aandelen

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

We hadden het aan het eind van het eerste kwartaal al eens over aandelen die het erg goed deden dit jaar in vergelijking met Bitcoin (dat waren toen Meta en Nvidia).

Na zeven en een halve maand in 2023 echter zijn twee Bitcoin gerelateerde aandelen de grote winnaars voor Amerikaanse beleggers, namelijk Bitcoin mining bedrijven Riot Platforms en Marathon Digital Holdings, die er beiden bijna 330% op vooruit gingen tegenover het begin van het jaar. De digitale munt zelf mag dan wel (slechts) op een goede 80% winst staan ongeveer tegenover het begin van het jaar, het zijn vooral de Bitcoin gerelateerde aandelen die het goed doen.

Advertentie.

Aanpassing en Wallstreetbets

In de Amerikaanse lijst van best presterende grote aandelen van dit jaar zien we vooral technologische bedrijven (nog steeds Meta en Nvidia), maar ook enkele Bitcoin gerelateerde aandelen, zoals Riot Platforms, Marathon Digital en Microstrategy.

Microstrategy’s groei komt er waarschijnlijk doordat Bitcoin’s ETF aanvragen (van onder andere Blackrock) zoveel in het business nieuws zaten in de afgelopen maanden (en dat beleggers weten dat Microstrategy zoveel Bitcoins bezit), maar wat te denken van Riot Platforms en Marathon Digital, die beiden enkel zouden kunnen stijgen als de prijs van Bitcoin ook stijgt.

Eigenlijk hebben Bitcoin mining bedrijven in de VS zich aangepast aan het weer en de noden van de gemiddelde Texaan lijkt het wel (Texas is zowat het centrum voor Bitcoin-mijnbedrijven in de VS). Riot Platforms’ capaciteit om energie te leveren is nu zo goed dat het tijdens een maand waarin Bitcoin stabiel blijft ook gewoon extra energiecapaciteit kan verkopen aan de regering van Texas. Die laatste had dat echt wel nodig tijdens de hittegolven van Juni en Juli, en dus kreet Riot Platforms extra cash binnen, bovenop de 80% winst die de prijs van Bitcoin al steeg in 2023.

Verder is Riot (net als Mara) ondertussen ook heel bekend bij het WallStreetBets publiek, wat nog steeds uit enkele miljoenen gewone beleggers bestaat.

Aangezien WallStreetBets geen directe investeringen in crypto toeliet in 2021, toen ze erg bekend werden door de Gamestop en AMC-mania (Hollywood maakt er nu weer een film over met Seth Rogen), konden de gewone beleggers op Reddit zich toen enkel richten op Riot en Mara, de twee Bitcoin mining bedrijven die tijdens de 2020-2021 Bitcoin bullrun enkele duizenden procenten winst maakten. Sindsdien zijn die twee heel bekend gebleven.

YouTube video

2022 was natuurlijk (net als voor Bitcoin) een heel slecht jaar voor Riot en Mara, maar 2023 lijkt de ommekeer te hebben ingeleid.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]