Beleggers nemen winst en Bitcoin ondergaat flash crash

Last Updated on 12 december 2023 by CryptoTips.eu

Het zat er al een lange tijd aan te komen, het was duidelijk voorspeld en op maandag was het zover. Bitcoin daalde op een bepaald ogenblik met 7.5% om weer tussen $40,000 en $41,000 te handelen. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $41,800.

Bitcoin’s daling ging niet zoals een aandeel dat doet met horden en stoten maar wel met een ellenlange kaars naar beneden in een zogenaamde flash crash.

Het is normaal om enige winstneming te zien verklaarde Tony Sycamore, marktanalist bij IG Australia. Tony voorziet een mogelijk daling richting de $37.500 tot $40.000 die “goed ondersteund” zal worden door dip-kopers.

Advertentie.

Federal Reserve

Vanaf nu wacht Bitcoin, Ether en alle andere grote cryptomunten op nieuws van de Federal Reserve (die samenkomen op 12 en 13 December).

In hun laatste meeting van 2023 zullen Jerome Powell, de voorzitter van de Fed, en zijn collega’s aan de financiële markten laten weten of ze klaar zijn om de rente in de volgende maanden (eindelijk) te verlagen zodat de economie weer kan groeien.

Test

Bitcoin steeg zo’n 150% dit jaar. Wall Street wacht op de goedkeuring van een Bitcoin ETF en crypto-beleggers lijken het barslechte jaar 2022 achter zich te hebben gelaten.

Als de Federal Reserve enigszins positief is deze week, dan verwachten analisten een nieuwe test van het niveau van $45,000 voor het einde van het jaar.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]