Alweer crasht crypto tijdens de Aziatische handelsuren

Last Updated on 6 augustus 2024 by CryptoTips.eu

Bitcoin (en vooral Ether) crashten maandagochtend op hetzelfde moment dat de Japanse beursindex Nikkei 225 alsook de Zuid-Koreaanse beursindex Kospi een zware klap te verwerken kregen.

Voor Japanse handelaars was de beurscrash zelfs zo groot dat vergelijkingen met de zogenaamde ‘black Monday’ uit 1987 werden opgehaald. De beurs van Taiwan beleefde dan weer de slechtste dag in 57 jaar.

Daarna konden Bitcoin, Ether en alle andere grote altcoins zich beter handhaven tijdens de Europese handelsuren, alhoewel de verliezen zeer groot bleven.

Crypto handelaren en analisten waren niet verbaasd dat het alweer tijdens de Aziatische handelsuren was dat de meeste actie voor crypto plaatsvond.

Advertentie.

Bloedbad

De belangrijkheid van crypto handelaars uit Zuid-Korea en Japan is al langer een gekend gegeven in de wereld der digitale munten. De laatste weken wordt dat nogmaals duidelijk nu Bitcoin telkens naar beneden duikelt tijdens de Aziatische handelsuren op de beurs.

Ook de opnieuw sterker wordende Japanse Yen deed Bitcoin niet veel goed. De lokale munt is sinds de laatste weken aan een klim bezig nadat de Japanse centrale bank eindelijk de rente had verhoogd voor de eerste maal in decennia.

Japan telt ondertussen zo’n 500,000 actieve crypto-handelaars die elke dag aan- en verkopen doen. In Zuid-Korea wordt dat aantal op ongeveer 800,000 geschat (in het eerste kwartaal van 2024 bijvoorbeeld was de Koreaanse Won de munt waarin crypto het meest werd verhandeld, en niet de Amerikaanse dollar). Vele Aziatische handelaars beslisten op maandag om na het bloedbad op de beurzen ook tijdelijk uit crypto te stappen, wat de volatiliteit in cryptomarkten nog verhoogde.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]