1. Kennisbank
  2. Algemeen
  3. Wat is een bullmarkt?

Wat is een bullmarkt?

Wanneer je gaat investeren in cryptocurrency speculeer je op de koers van een munt. Iedereen wil natuurlijk dat zijn of haar cryptocurrency in de loop van de tijd steeds meer waard wordt. Aan het investeren in cryptocurrency zitten best wat risico’s, maar als je je goed inleest, goed onderzoek doet en investeert in de juiste coins moet het helemaal goed komen. Wanneer je verwacht dat een koers van een munt in de toekomst zal gaan stijgen ben je vast niet de enige. Als er vertrouwen heerst onder een grote groep investeerders en de koersen gaan ook daadwerkelijk omhoog spreek je van een bullmarkt (stierenmarkt).

Bij een bullmarkt is er veel vertrouwen in de markt

Als een grote groep investeerders massaal cryptocurrency inkoopt en verwachten dat de koers gaat stijgen, is dat iets wat zeker opvalt. Het grote vertrouwen wat investeerders hebben in de munt kan vervolgens ook lijden tot een stijging van de prijs want waar veel vraag is, zal de prijs ook mee stijgen.

De term voor groot vertrouwen onder investeerders is een bullmarkt of in het Nederlands stierenmarkt. De markt wordt met een stier vergeleken omdat een stier zijn hoorns opwaarts beweegt om een prooi aan te vallen. De tegenhanger van een bullmarkt is een bearmarkt. Een beer vangt zijn prooi juist door met zijn klauw naar beneden te slaan. Een bearmarkt staat dus ook voor een koers die omlaag gaat.

De grootste groep investeerders in een bullmarkt wordt ook wel een herd genoemd. Deze kudde investeerders stapt vaak pas laat in wanneer de meeste winst al is behaald. Dit kun je vergelijken met de mensen die Bitcoin kochten in 2017 toen de prijs op $ 20 000 stond.

Wat zijn de kenmerken van een bullmarkt?

  1. De koersen stijgen voor een lange tijd
  2. Er heerst veel vertrouwen in de markt
  3. Bepaalde projecten zijn overpiced
  4. Koersen stijgen hard bij goed nieuws
  5. Koersen dalen nauwelijks bij slecht nieuws
  6. Mainstream media praat over cryptocurrency
  7. Mensen die eerder niet geïnteresseerd waren in cryptocurrency gaan zich inlezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *