Skip to content

NEM kopen (XEM) Waar kun je veilig NEM kopen?

Cryptomunten zijn erg in het nieuws de laatste tijd. Iedereen die wat avontuurlijk is aangelegd wil er meer van weten om een graantje mee te kunnen pikken van deze ontwikkelingen. Zo staat NEM al een ruime tijd in de top 20 en heeft dit bedrijf een hele aantrekkelijke plannen voor de toekomst. Bestudeer deze pagina om alles te weten te komen over NEM. Zorg altijd dat je voldoende onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf, het team en de coin als je NEM wilt kopen.

Waar kan ik online NEM kopen?

XEM (de coin van NEM) is een zeer populaire cryptomunt en je kunt via verschillende aanbieders NEM met iDEAL kopen. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om met Bancontact, bankoverschrijving of creditcard af te rekenen. Als je liever op een cryptocurency handelsplatform koopt dan is ook mogelijk om NEM op een internationale exchange aan te schaffen.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Onze lijst met aanbieders van NEM is zeer zorgvuldig samengesteld en bevat alleen bedrijven die al een goede reputatie hebben opgebouwd. Iedere aanbieder heeft zijn eigen voordelen, waardoor je voor jezelf een goede overweging kunt maken welke leverancier het beste bij jou past. In grove lijnen is het kopen bij een broker zoals Bitvavo en Litebit een stuk gemakkelijker, omdat je daar kunt betalen met iDEAL en Bancontact. Als je kiest voor een exchange zoals Binance dan ben je een stuk goedkoper uit, omdat de fees een stuk lager zijn.

Bekijk voor meer informatie over deze bedrijven onze reviews van verschillende brokers en exchanges. Alle aanbieders beschikken over de juiste papieren en vergunningen om te handelen binnen het land waar zij gevestigd zijn. Het is belangrijk om zelf altijd goed onderzoek te doen naar bedrijven waarmee je samen wilt gaan werken.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom je dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Snelle navigatie:

Waar kan ik online NEM kopen?
Wat is NEM (XEM)?
Wie zijn de ontwikkelaars?
NEM – een uniek platform
Met wie werken ze samen?
Waarvoor kan ik NEM (XEM) gebruiken?
Kies een goede NEM wallet

Wat is NEM (XEM)?

NEM (XEM) LogoDe ontwikkelaars van XEM komen uit Japan. In Japan is het NEM platform met zijn eigen XEM (currency code) cryptomunt erg bekend. De totaal beschikbare hoeveelheid XEM munten bedraagt maar liefst 9 miljard stuks.

De cryptomunt XEM die erg bekend is in Japan behoort tot de populairste altcoins. NEM neemt uitgebreide veiligheidsvoorzieningen waardoor de kans op een hack van het NEM netwerk niet erg groot is. Dat maakt de munt zo populair.

In 2016 heeft het NEM team een NanoWallet uitgebracht en werd XEM veranderd van een lokale naar een internationale cryptovaluta.

Wie zijn de ontwikkelaars?

Het platform NEM is ontwikkeld in Japan in 2014 door een groep die zichzelf UtopianFuture noemt. Een groepje grote voorstanders van het blockchain principe. NEM staat daarbij voor New Economic Movement.

In eerste instantie wilde de groep een op NXT gebaseerde cryptomunt maken door gebruik te maken van dat platform. Dat bleek niet te werken waarna ze besloten om hun eigen NEM platform vanaf het begin opnieuw te programmeren in Java, waardoor een maatwerk blockchain ontstond. Vooral de unieke manier van transactiebevestiging -harvesting- maakte dit NEM platform bekend.

NEM – een uniek platform

Het blockchain platform is ontwikkeld met twee belangrijke componenten voor ogen namelijk, schaalbaarheid en snelheid. NEM is een uniek en zelfstandig platform dat wordt gebruikt voor de eigen cryptomunt XEM. Het is vooral de nieuwe manier van transactiebevestiging dat NEM zo geliefd maakt. In tegenstelling tot de bitcoin gebruikt NEM geen mining maar een ander consensusmodel om nieuwe blocks aan de blockchain toe te voegen. Mining wordt steeds minder populair vanwege het hoge stroomverbruik dat ermee gemoeid is.

Voorbeeld van een NEM transactie tussen koper en verkoper

Ook bij NEM wordt exact bijgehouden wie de eigenaar is van wat en welke transacties er plaatsvinden. Toch zijn er een paar grote verschillen met bitcoin.  Bij NEM spreekt men niet over mining maar van harvesting.

De milieuvriendelijke harvesting methode

Bij harvesting zijn er geen hoge energiekosten en ook geen dure hardware. Er wordt namelijk alleen geluisterd naar belangrijke nodes (servers). Een node berekent blokken en valideert deze ook om toe te voegen aan de blockchain. Een block bestaat op het NEM netwerk uit alle transacties van de afgelopen minuut.

Een belangrijke node heeft een flink XEM-saldo, veel transacties, een hoge uptime en ook de leeftijd van de node is belangrijk. Dit principe staat bekend als Proof of Importance (PoI). De blockchain informatie wordt gedeeld tussen deze belangrijke nodes die in ruil hiervoor een deel van de transactiekosten vergoedt krijgen.

We mogen gerust stellen dat NEM door deze lage energiekosten een groene en milieuvriendelijke cryptomunt is.

Met wie werken ze samen?

Het projectteam van NEM heeft een eerste grote klant binnen. Speciaal voor de grote Japanse trust bank SBI Sumishin Net Bank, werd een interne private blockchain genaamd Mijin ontwikkeld en getest. Het werd een groot succes waarbij de stabiliteit en belastbaarheid van het systeem duidelijk werd.

De ontwikkelaars gaan ervan uit dat er zelfs tot 90% bespaard kan worden op de infrastructuur van de bank. Ook internetbankieren wordt veel veiliger met deze nieuwe technieken. De bank is nu bezig om deze techniek in de praktijk te gaan gebruiken. Dit is een belangrijke opsteker voor het ontwikkelteam van NEM en XEM. Hiermee hebben ze zichzelf definitief op de cryptokaart gezet.

Waarvoor kan ik NEM (XEM) gebruiken?

Er zijn natuurlijk verschillende redenen te bedenken waarvoor je XEM zou willen aanschaffen via het platform van NEM. Er zijn mensen die het puur zien als een investering. Anderen gebruiken het om snel transacties te kunnen verrichten van de ene valuta naar de andere en van het ene land naar het andere. Het kan allemaal en op een betrouwbare veilige manier. Je kunt XEM ook gebruiken voor het maken van je eigen virtuele producten of deze kopen of verkopen.

Als je XEM wilt kopen, dan kan dat via betaling met euro of iDEAL via een exchange platform. Het kan natuurlijk ook via andere cryptomunten gedaan worden. Als je eerst bitcoins wilt aanschaffen kun je dat onder andere doen via LiteBit of Binance.

Grote hoeveelheid NEM gestolen bij hack Coincheck

Helaas is er op 27 januari 2018 een grote hack geweest van het Japanse platform voor cryptomunten Coincheck. Hierbij werden XEM cryptomunten met een totale waarde van 400 miljoen dollar gestolen.

Het is het platform Coincheck dat werd gehackt en niet de cryptomunt XEM zelf. Er worden op Coincheck vele verschillende cryptomunten verhandeld. Dus met XEM heeft deze diefstal gelukkig niets te maken. Aan oplossingen om de platforms veiliger te maken wordt hard gewerkt. Coincheck gaat alle gedupeerden schadeloos stellen.

De ontwikkelingen die XEM doormaakt zijn echter te mooi om niet te mogen spreken van een succes story.

Kies een goede wallet

Voor dat je met cryptomunten aan de slag gaat is het goed om alvast even na te denken over een wallet. Je hebt verschillende mogelijkheden voor deze digitale geldbuidel. Er is een hardware versie, een software versie en een online versie beschikbaar. NEM heeft zelf ook een echte officiële NEM Wallet uitgebracht. Deze is gratis voor jou beschikbaar en tevens erg gebruiksvriendelijk.

Als je het meteen goed wilt aanpakken dan is een hardware wallet de meest veilige keuze. Vaak is een dergelijke wallet ook geschikt voor het bewaren van verschillende soorten cryptomunten. Mooi meegenomen dus. We noemen de Ledger Nano S  of de Trezor als zeer betrouwbare hardware wallets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *