Zullen ‘boomers’ ook in een Ethereum ETF investeren?

Last Updated on 24 juli 2024 by CryptoTips.eu

BlackRock lanceerde een nieuwe video om Amerikaanse boomers deze keer ook in een Ethereum ETF (exchange traded fund) te laten investeren. De Ethereum ETF is sinds gisteren geopend voor investering en richt zich zoals steeds op die iets oudere klanten die hun vertrouwen schenken aan BlackRock, nog steeds de grootste investeringsmaatschappij ter wereld (of sommige andere bedrijven op Wall Street die zo’n Ethereum ETF lanceerden).

Voor grote, institutionele investeerders die geïnteresseerd zijn in crypto maar de complexiteit en risico’s van het direct bezitten van digitale munten niet vertrouwen of niet kunnen ‘verkopen’ aan hun eigen klanten, biedt een investering in zo’n ETF een vertrouwde en gereguleerde manier om toch mee te doen in het crypto-verhaal.

De Bitcoin ETFs die begin dit jaar werden gelanceerd waren dan ook erg populair en veel, vooral oudere, Amerikanen zetten zo hun eerste stapjes in een investering in digitale munten.

Analisten denken echter dat het Ethereum ETF model heel wat minder succesvol zal zijn dan het Bitcoin model, en dat heeft zo zijn redenen.

YouTube video

Advertentie.

Schaarste

Ten eerste is er de naambekendheid. Het was makkelijker voor BlackRock om Amerikaanse boomers te doen investeren in een Bitcoin ETF doordat de naam ‘Bitcoin’ vrij vaak wordt gebruikt in televisieseries en films (boomers zitten niet echt op sociale media maar kijken en luisteren eerder naar klassieke mediakanalen), voor Ethereum is dat veel minder het geval.

YouTube video

Ten tweede is er de schaarste. Het verkoopargument van BlackRock voor een Ethereum ETF is het feit dat Ethereum een toekomst biedt (onder andere dankzij de overschakeling naar proof of stake vorig jaar gebruikt Ethereum veel minder energie dan Bitcoin) en ook meer mogelijkheden biedt dankzij de ‘smart contracts’, maar ik denk persoonlijk dat dit geen goed argument is. Bij Bitcoin is dat veel makkelijker, daar moet BlackRock gewoon wijzen op het feit dat er ‘maar’ 21 miljoen Bitcoins zijn.

Vitalik Buterin versus Satoshi Nakamoto

Als laatste is er de figuur van Vitalik Buterin, de jonge oprichter van Ethereum. Ik vind hem zelf heel erg interessant, maar ten eerste is Vitalik half Russisch, en daar huiveren heel wat oudere Amerikanen van (voor Europeanen is dit een veel kleiner probleem) en ten tweede is het mysterie rondom Satoshi Nakamoto makkelijker om aan de man te brengen dan zo’n graatmagere ‘savant’ als Vitalik.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]