Zullen AI Coins vallen door slecht nieuws voor chipmakers zoals Nvidia en ASML?

Last Updated on 19 juli 2024 by CryptoTips.eu

Techaandelen, en dan vooral chipmakers, hebben een heel slechte week. Twee van de bekendste, namelijk Nvidia en ASML hebben eigenlijk al een heel slechte maand juli achter de rug.

Dat heeft ook gevolgen voor de cryptowereld waar AI en data coins zoals Render en FET (wat staat voor Artificial Superintelligence Alliance, ofwel de munten SingularityNet, Ocean Protocol en Fetch.AI samen) enkele moeilijke momenten dienden door te komen. Is dit het begin van een AI correctie?

Advertentie.

ASML

AI-aandelen en AI-munten waren sommigen van de grootste winnaars tijdens het eerste kwartaal van het jaar, maar hebben het de laatste tijd steeds moeilijker. Er zijn verschillende redenen daarvoor. We overlopen ze even.

ASML, het grote Nederlandse chipbedrijf, zit in de hoek waar de klappen vallen. Net als Nvidia kende ASML een heel goede periode in het begin van het jaar, maar het ziet het nu de verliezen op de beurs oplopen door een veranderende markt in het derde kwartaal.

Nvidia, de grootste chipmaker ter wereld en normaal gezien de lieveling van de Amerikaanse investeerders, verloor de afgelopen week al meer dan 12%.

Render

Beide aandelen werden ook gefnuikt door de dreiging van een steeds groter worden uitvoerverbod voor hun producten naar de Chinese markt (Nvidia mag zijn AI Chips niet meer verkopen aan China, de EU overweegt eenzelfde verbod op te leggen voor Europese chipsfabrikanten) en tijdens de Republikeinse conventie deze week weigerde Donald Trump om de verdediging van Taiwan te garanderen bij een Chinese aanval in de toekomst.

Trump vindt dat Taiwan, net als sommige Navo leden, geld aan de Verenigde Staten dienen te betalen voor hun bescherming.

AI cryptomunten doen het eigenlijk nog goed in vergelijking. Alhoewel ze de laatste dagen enkele moeilijke momenten kenden, gingen ze de afgelopen week wel nog vlot hoger, omdat te opleving van Bitcoin de hele markt naar boven tilde.

Echter, het hoogtepunt voor veel van hen lag in maart van dit jaar (Render handelde op zijn hoogtepunt voor meer dan $12), en die waarden lijken niet snel herhaald te worden. Let op voor volatiliteit in zowel AI-munten als aandelen.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]