Zuid-Amerika kreunt onder inflatie, stablecoins schieten te hulp

Last Updated on 11 oktober 2024 by CryptoTips.eu

Terwijl Bitcoin het moeilijk lijkt te hebben om in ‘uptober’ uit de trading range tussen de $55,000 en de $65,000 te breken, valt er wel nog ander cryptonieuws te rapen.

In Zuid-Amerika is er de laatste maanden een echte use-case voor crypto ontstaan. Door de torenhoge inflatie in sommige landen daar, kopen steeds meer Argentijnen, Brazilianen Colombianen en Venezolanen stablecoins om de waarde van hun spaarcenten te verzekeren. Tether is er hyperpopulair.

Advertentie.

Buenos Aires

Javier Milei nam vorig jaar over als nieuwe president van Argentinië. Hij bezorgde het grote Zuid-Amerikaanse land voor de eerste keer in een decennium een budget in evenwicht, maar blijft het moeilijk hebben om de inflatie onder controle te krijgen.

Milei bracht de maandelijkse inflatie terug van een piek van 26 procent afgelopen december naar ééntje van (slechts) 4,2 procent in augustus. De prijzen zijn de afgelopen twaalf maanden echter nog steeds met 237 procent gestegen. Daardoor worden andere investeringen natuurlijk erg populair. De zwarte markt in buitenlandse valuta boomt als nooit tevoren.

Ook Bitcoin komt zo steeds dichter bij een officiële aanvaarding als betaalmiddel in Buenos Aires aangezien meer en meer mensen crypto kopen.

Echter, in vergelijking met Tether verbleken de aankopen van Bitcoin door Argentijnen. De aan- en verkoop van stablecoins is op dit ogenblik verantwoordelijk voor zowat 62% van alle crypto-handel in Argentinië (in Brazilië is dat 60% en in Colombia zelfs 66%).

Doordat Milei nog steeds weigert om de wisselkoers van de Argentijnse Peso los te laten, wordt de illegale valutahandel natuurlijk steeds groter.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]