Worldcoin schiet hoger na nieuws over Apple feature concurrent en uitbreiding klantenbestand

Last Updated on 27 september 2024 by CryptoTips.eu

Worldcoin, de cryptomunt opgericht door de bekende CEO van Open AI Sam Altman, klom deze week opnieuw naar het niveau van $2, nadat vele analisten eerder deze maand de coin dood hadden verklaard.

De sprong hoger komt er na de lancering van een feature die een concurrent kan worden voor Apple’s ‘Face ID’ technologie, en de uitbreiding van het klantenbestand in landen als Polen en Maleisië, wat het bereik voor Worldcoin uitbreidt.

Worldcoin was ooit veelbelovend door de connectie met ChatGPT (de erg populaire technologie zorgt ervoor dat de waarde van OpenAI op 150 miljard dollar wordt geschat). De cryptomunt opgericht door Sam Altman kreeg gratis wereldwijde publiciteit doordat de oprichter eveneens de CEO van het bedrijf achter ChatGPT was.

Maar de vele problemen rondom privacy voor de digitale munt deden het een erg moeilijke paar maanden doormaken, waarbij de prijs van Worldcoin daalde van $11 (het hoogtepunt behaald in maart van dit jaar toen ook Bitcoin een nieuw record aantikte) naar $1, ofwel een crash van meer dan 90% sinds het hoogtepunt. Volgens verschillende analisten was de munt daardoor ten dode opgeschreven.

Advertentie.

Face ID

In de laatste week echter lijkt Worldcoin aan een nieuwe prijsrevival te zijn begonnen. Het aantal investeerders steeg en ook de prijs ging weer pijlsnel hoger. Met zo’n 25% winst in de laatste week is Worldcoin één van de best presterende cryptocurrencies uit de CoinMarketCap top 100.

Reden voor deze ommekeer is tweeledig. Ten eerste was er een artikel in Newsweek, een bekend Amerikaans zakelijk magazine, dat de nieuwe technologie van Worldcoin om iemands gezicht te herkennen, genaamd Face Auth, beschreef als een echte concurrent voor Face ID, de technologie van Apple waardoor je je iPhone (en vele apps) met je gezicht kan openen.

Ten tweede was er een nieuwe uitbreiding van het mogelijke klantenbestand van Worldcoin. Ondanks dat er problemen zijn met de privacy-wetgeving in verschillende landen, openen anderen wel nog hun deuren. Maleisië en Guatemala zijn geen hoogschieters, maar Polen is één van de grootste landen uit de Europese Unie en een belangrijk groeiland voor het bedrijf van Sam Altman.

Is dit het begin van een revival voor de Worldcoin prijs?


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]