Winst voor Bitcoin in September wordt normaal gezien gevolgd door een heel goed jaareinde

Last Updated on 26 september 2024 by CryptoTips.eu

Alhoewel de grootste digitale munt nog steeds vrij nieuw is (Satoshi Nakamoto schreef de Bitcoin Whitepaper minder dan twintig jaar geleden), kunnen beleggers toch al neerkijken op enkele terugkerende trends voor Bitcoin. Normaal gezien wordt een goede maand september gevolgd door een erg goed jaareinde.

Sinds 1 september ging Bitcoin al met zo’n 8% hoger (op het moment van schrijven) en er is nog een kleine week te gaan. Behalve als de markt crasht (wat weinig waarschijnlijk lijkt gezien de renteverlaging door de Federal Reserve en de weigering van de Bank of Japan om hun rente te verhogen), betekent dit normaal gezien dat we een goed jaareinde voor de boeg hebben. Tenminste als we naar de historiek van Bitcoin kijken.

Historiek

In 2015 en 2016, het jaar voor de eerste echt bekende bullrun (die van het laatste kwartaal van 2017, toen Japan en Zuid-Korea helemaal los gingen voor Bitcoin nadat die voor de eerste keer door de grens van $20,000 brak), had Bitcoin ook al een goede maand September (normaal gezien is september vrij bearish), en dat werd telkens gevold door een spectaculair vierde kwartaal, met winsten van meer dan 50%.

Ook vorig jaar, in 2023, had Bitcoin een positieve maand september (met een winst van zo’n 4%). Die werd gevolgd door een stijging van opnieuw 50% in het vierde kwartaal (wat vooral kwam door de aankondiging van BlackRock dat het een Bitcoin ETF wou beginnen en de veroordeling van Sam Bankman-Fried).

Let op, historiek is geen garantie, maar eerder een aanwijzing voor wat nog kan komen.

En zoals steeds, opgelet voor geopolitieke gebeurtenissen natuurlijk.

Maar in elke geval ziet deze setup er voor Bitcoin heel erg bullish uit. We zijn benieuwd.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]