Wil Elon Musk Tesla’s Bitcoins verkopen? Teken van een tijdelijke top?

Last Updated on 18 oktober 2024 by CryptoTips.eu

De rijkste man ter wereld, Elon Musk, heeft duidelijk opdracht gegeven aan Tesla om hun resterende Bitcoins, die nu nog zo’n 700 miljoen dollar waard zijn, te versluizen naar een andere crypto wallet.

Commentatoren vrezen daardoor dat Musk een verkoop plant, wat de prijs zou kunnen beïnvloeden gezien de belangrijkheid van Musk zelf alsook de grootte van zijn stash. Tesla is de vierde grootste bedrijfsbezitter van Bitcoins in de Verenigde Staten.

Advertentie.

2021-2022

Toen Tesla in februari 2021 voor $1,5 miljard aan Bitcoins kocht, zette dat de koers van de grootste digitale munt op weg naar $50,000. Musk gaf Bitcoin lovende commentaren en beweerde dat meer en meer belangrijke Amerikaanse bedrijven Bitcoin zouden aankopen. Dat gebeurde echter niet.

Tesla bezat op een gegeven moment voor maar liefst $2,5 miljard (volgens gegevens van crypto-onderzoeksbureau Arkham). Toen de prijs van Bitcoin instortte in 2022 verkocht Tesla echter 75% van zijn Bitcoins (tegen verlies) en de prijs daalde 10% door Musk’s commentaar.

Toen Bitcoin in maart van dit jaar een recordprijs aantikte bezat Tesla nog zo’n 11.509 Bitcoins, ter waarde van ongeveer $770 miljoen.

Tesla is zo de vierde grootste houder van bitcoins bij beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven. Enkel softwarebedrijf MicroStrategy en bitcoin mining bedrijven Mara Holdings en Riot Platforms hebben grotere reserves.

Indien Musk de opdracht zou geven om Tesla’s Bitcoin voorraad te verkopen, zou dat extreem bearish zijn voor de markt op dit ogenblik. Tesla’s aandeel heeft een rotjaar en staat sinds het begin van dit jaar nog steeds op verlies. Extra inkomsten van zo’n 700 miljoen dollar zouden dus welgekomen zijn.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]