Wie is Satoshi? Dit is wat het internet gokt vlak voor HBO zijn identiteit bekendmaakt

Last Updated on 8 oktober 2024 by CryptoTips.eu

Deze week begint op HBO de nieuwe documentaireeks van Cullen Hoback, die enkele jaren geleden ook al de identiteit van QAnon ontmaskerde. Onderwerp deze keer is de identiteit van Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto.

Natuurlijk, voor HBO aan de reeks begint, heeft het internet al een mening. Op verschillende Amerikaanse websites kan je ondertussen volgen wie de meeste cryptofans denken wie het is.

Advertentie.

Whitepaper

Een groot deel van de internauten denken dat Len Sassaman (ofwel Leonard Harris “Len” Sassaman) de meeste waarschijnlijke kandidaat is om Satoshi Nakamoto te zijn. De ondertussen reeds overleden Sassaman werkte als crypto-enthousiast mee met het team dat Bitcoin ontwikkelde en de timing van zijn dood (door zelfdoding) valt samen met het laatste bericht dat we kregen van Satoshi. Gokkers schatten de kans op ongeveer 40% dat hij aan het einde van reeks ontmaskerd zal worden als de meest waarschijnlijke kandidaat om Satoshi te zijn. Echter, aangezien Sassaman overleden is zullen we het dan ook nooit weten.

De volgende op de lijst is Adam Back, CEO van Blockstream, waarvan zo’n 11% van ale gokkers denken dat hij Satoshi zou kunnen zijn. Back was dan ook één van de eerste twee mensen die een e-mail van Satoshi ontving voordat de whitepaper van Bitcoin formeel werd gepubliceerd. Back is duidelijk te zien in de trailer van ‘Money Electric’, de documentaire van Hoback.

Een andere kandidaat, de overleden Amerikaanse softwareontwikkelaar Hal Finney, die als één der eersten een Bitcoin-transactie van Satoshi ontving, kreeg 3% van de totale weddenschappen achter zijn naam.

Let op, niet is zeker natuurlijk, want het aantal internauten dat denkt dat we dit jaar niet te weten komen wie Satoshi is, is nog steeds veel groter dan zij die denken dat de documentaire van Hoback het bij het rechte eind zal hebben. Het mysterie leeft waarschijnlijk nog een tijdje verder (tenzij iemand opeens 1 miljoen Bitcoins casht).


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]