Wedden op Amerikaanse presidentsverkiezing stuwt Bitcoin naar hoogste peil in drie maanden

Last Updated on 17 oktober 2024 by CryptoTips.eu

Nadat een rechter eerder deze week oordeelde dat wedden op de Amerikaanse presidentsverkiezingen wel toegelaten is, sprong Bitcoin opnieuw hoger. Commentatoren beweren dat de groeiende kans dat Trump herkozen wordt als president een grote boost geeft aan crypto.

Advertentie.

Kalshi

Weddenschappen in de Verenigde Staten worden normaal gezien gecontroleerd door de staten (en door de maffia als we ‘Casino’ mogen geloven) en dus was tot voor kort wedden op de presidentsverkiezingen verboden, aangezien staten geen zeggenschap hadden over het hele grondgebied. Een rechtszaak aangespannen door Kalshi en Interactive Brokers, twee Amerikaanse bedrijven die online gokken legaal willen maken, maakte daar voor de volgende weken alvast een einde aan. De Amerikaanse wetgever gaan in beroep, maar minstens tot 5 november, de dag van de presidentsverkiezingen, mogen Amerikaanse burgers online inzetten op Trump of Harris.

Alhoewel de officiële polls (in de internationale media) op dit ogenblik zeggen dat het een 50/50 kans is, is dat volgens die sites wel anders. Gokkers hebben immers heel wat meer geld ingezet op Trump dan op Harris lijkt het. Hij leidt met 55% tegenover 45% voor haar.

Bullish

Volgens Geoff Kendrick, een analist bij de Britse bank Standard Chartered, is dat één van de hoofdredenen dat Bitcoin’s correlatie met de aandelenmarkten deze week niet echt logisch is. Terwijl techaandelen klappen kregen (onder andere door de winstwaarschuwing van ASML), ging Bitcoin steeds hoger, tot het gisteren heel even $68,000 aantikte.

Trump wordt gezien als erg bullish voor crypto. De voormalige Republikeinse president lanceerde vorige week nog een eigen cryptomunt (die veel minder populair bleek dan verwacht) en betaalde onlangs als eerste voormalige president met Bitcoin. Ook beloofde hij om Silk Road oprichter Ross Ulbricht vrij te laten op de eerste dag van zijn nieuwe presidentschap.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]