Wat doet Bitcoin in september? Alweer heeft de Federal Reserve de sleutel in handen

Last Updated on 1 september 2024 by CryptoTips.eu

Er viel heel wat te beleven in de cryptomarkt deze zomer (denk maar aan de Bitcoin rally na de mislukte moordaanslag op voormalig Amerikaans president Trump in juli en de arrestatie van Telegram (en Toncoin) CEO Pavel Durov in Augustus), maar toch zullen de meeste crypto-beleggers erg blij zijn dat September eindelijk begonnen is.

Die maand is historisch gezien toch iets beter voor Bitcoin dan Augustus en dus kunnen we eindelijk opnieuw naar boven kijken denken we dan.

Wel, ja en neen, want het hangt alweer af van de beslissing van de Federal Reserve.

Advertentie.

$74,000

Op 18 September is het eindelijk zover. Dan komt de Federal Reserve bij elkaar voor hun driemaandelijkse meeting en legt voorzitter Powell normaal gezien een eerste renteverlaging in jaren voor aan Amerikaanse beleggers. Aangezien de Verenigde Staten tot nader order nog steeds de grootste economie ter wereld zijn heeft zoiets een grote invloed op beurzen en cryptoprijzen.

Doordat de Amerikaanse economie duidelijk vertraagt de laatste weken en maanden wordt algemeen verwacht dat Jay Powell een renteverlaging zal aankondigen, al is nog niet zeker hoe groot deze zal zijn: 0.25% of 0.50%.

Toen Powell tijdens zijn speech in Jackson Hole een duidelijke hint gaf dat een renteverlaging verwacht kon worden, steeg Bitcoin al door naar $65,000, maar de prijs daalde daarna alweer tot het steunniveau van $58,000 opgezocht werd (vooral door geopolitieke druk en de arrestatie van Pavel Durov, CEO van Telegram).

Sell the news

De verwachting van veel analisten is daarom dat de cryptomarkten (net als de beurzen) lichtjes zullen opveren in de eerste helft van september, in verwachting van een grote renteverlaging op 18 September. Als Powell doet wat verwacht wordt (een renteverlaging van 0.50%) en meer verlagingen aankondigt voor de rest van het jaar, is een snelle rally naar de all-time-high van $74,000 voor Bitcoin zeker niet uit te sluiten. In dat geval is het volgende plafond het niveau van $80,000.

De globale (Westerse) beurzen zullen dan allen nieuwe records aantikken.

Als Powell het eerder voorzichtig speelt (een renteverlaging van 0.25% bijvoorbeeld en onzekerheid over toekomstige renteverlagingen), kan een sell the news beweging worden verwacht naar beneden.

In elk geval is 18 september de datum om naar uit te kijken deze maand.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]