WallStreetBets koopt GEEN zilver en hedgefondsen zijn juist long zilver

Last Updated on 2 februari 2021 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Inmiddels kun je alleen beweren dat je op Mars hebt gewoond als je nog nooit hebt gehoord van WallStreetBets, GameStop of het short squeezen van hedgefondsen. De groep van miljoenen autistic Redditors die zich verenigden om verschillende Wall Street miljardairs proberen neer te halen, zowel om geld te verdienen als de financiële crisis van 2007-2008, hebben blijkbaar hun zinnen gezet op een nieuw doel.

Enige probleem is dat geen van de MainStream Media (MSM) die dit nieuws snel oppakte, de kleine lettertjes heeft gelezen en dat geen van hen heeft gezien dat het hedgefonds Citadel de journalisten van The Guardian, The BBC, The New York Times en zoveel anderen heeft gebruikt om de prijs van zilver de afgelopen dagen omhoog te duwen.

WallstreetBets antwoordde:

Dit is BS & de regelrechte ANTITHESIS van wie we zijn. Door zilver te kopen / long te gaan op zilver, zou u direct geld in de zakken van de EXACTE HEDGE FUNDS AAN DE ANDERE KANT VAN $ GME stoppen. De hedgefondsen zijn LONG zilver NIET short zilver.

We zouden willen zeggen dat ze ook CNBC hebben weten te overtuigen, maar inmiddels is het duidelijk dat deze kanalen gewoon in de zakken van klassieke financiën zitten en daarom is het twijfelachtig of ze niet weten wat er werkelijk aan de hand is.

Zoals veel enthousiaste Redditors hebben opgemerkt en een thread op WallStreetBets zelf uitlegt:

Het is het omgekeerde spel. Citadel wil uw aandacht erop verleggen – zij hebben de 5e grootste holding in zilver.

The Silver Squeeze is a hedge-fund coordinated attack so they can keep fighting the $GME fight from wallstreetbets

Advertentie.

Stonks

Zoals Dave Portnoy vorige week duidelijk maakte met een meme, heeft de WallStreetBets-groep nog steeds dezelfde aandelen (die ze stonks noemen) in zicht: Gamestop, Nokia, Blackberry en AMC.

Aan de crypto kant zijn ze fan van Bitcoin (omdat het gedecentraliseerd is en niet kan worden beïnvloed), terwijl de kleinere sub-Reddit genaamd SatoshiStreetBets ernaar streeft Dogecoin naar de maan te sturen (of op zijn minst $ 1).