Wall Street Legende herkent dubbele top in Bitcoin grafiek en verwacht crash

Last Updated on 12 juli 2024 by CryptoTips.eu

Peter Brandt, die al meer dan dertig jaar beursgrafieken bekijkt en bespreekt, was één van de eerste klassieke Wall Street analisten die Bitcoin begon te analyseren en voorspellingen begon te posten op sociale media. Deze week zag hij na de drop tot onder $56,000 een bekend signaal opduiken in de jaargrafiek van Bitcoin, namelijk een dubbele top. Indien correct, dan is dat een uiterst negatief signaal.

Advertentie.

Inflatie

Bitcoin reageerde gisteren net als de aandelenmarkten op het inflatienieuws uit de Verenigde Staten. Op het moment van schrijven handelt de grootste digitale munt voor $57,800. Dat is wat de korte termijn betreft.

Op de middellange termijn dienen we het op dit ogenblik te doen met de voorspellingen van analisten, aangezien de verwachte bullrun die meestal volgt op een halving (de Bitcoin halving vond plaats in April van dit jaar) duidelijk nog niet begonnen is.

Een van de analisten die de Bitcoin grafiek vaak bespreekt is Peter Brandt, de Amerikaanse auteur van verschillende boeken over beursanalyse en trading. Peter zag eerder deze week, op 7 juli, een dubbele top opduiken in de Bitcoin grafiek, en wachtte sindsdien op confirmatie van het signaal.

Op 8 juli bevestigde hij die dubbele top, en denkt daardoor dat Bitcoin vanaf dit punt een nieuwe beweging naar beneden zal maken.

Volgens hem ligt de steunlijn sinds maart van dit jaar op $56,000 en werd die dus al twee keer gebroken. Daarom zal de volgende beweging naar beneden minstens 20% lager gaan, dus $56,000 – 20% van $56,000 ofwel een bodemkoers van ongeveer $44,800 alvorens het weer kan opveren.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]