Waarschuwingen voor een Bitcoin flashcrash klinken steeds luider

Last Updated on 21 juni 2024 by CryptoTips.eu

We zeiden het eerder deze week al, Bitcoin moet bovenal het niveau tussen $60,000 en $65,000 weten aan te houden. Tot nu toe lijkt dat ook te gebeuren.

Maar nu de ganse cryptomarkt het al een hele week moeilijk heeft en de zoekopdrachten naar de term ‘bubbel’ steeds talrijker worden (ook door de nieuwe recordprijzen voor Nvidia aandelen), voorspellen sommige analisten ook een flashcrash voor Bitcoin tijdens de zomer. Hoe komt dat? Er zijn drie redenen voor

Advertentie.

AI bubbel

Zowel de Wall Street Journal, de Financial Times en MarketWatch hadden het eerder deze week over een mogelijke AI bubbel, zeker nu de prijs van een Nvidia aandeel met bijna 40% steeg in één maand tijd. Zo’n stijging is tijdens een bullmarkt normaal voor cryptomunten, maar niet weggelegd voor grote techaandelen.

Als Nvidia zou crashen deze zomer, zullen beleggers waarschijnlijk aan een uitverkoop van risicovolle beleggingen beginnen, waartoe ook Bitcoin behoort.

Halving

Ten tweede is er het feit dat Bitcoin mijnbedrijven steeds vaker hun Bitcoins snel verkopen om hun gestegen kosten sinds de ‘halving’ van April te blijven bekostigen.

Ondertussen krijgen ze immers nog maar 3.125 Bitcoin per block in plaats van 6.25 Bitcoin ervoor.

“De recente prijsdaling van bitcoin werd ook beïnvloed door de hoge verkoopvolumes van Bitcoin mining bedrijven”, zegt Matteo Greco, onderzoeksanalist bij Fineqia uit.

Verkiezingen en vakantie

Ten derde komen de Franse parlements- en Amerikaanse presidentsverkiezingen er beiden aan, en op dit ogenblik is het onzeker wie er over beide grote economieën zal regeren, wat veel beleggers hun portefeuille doet herschikken. Risicovolle beleggingen verminderen, defensieve beleggingen vermeerderen is de theorie in tijden van geopolitieke onzekerheid.

En ten laatste is de zomerzon eindelijk opnieuw aanwezig in Europa en de Verenigde Staten, wat betekent dat er sowieso minder beleggers achter computerschermen zitten.

Het risico voor een Bitcoin flashcrash bestaat dus wel degelijk deze zomer. Laat ons hopen dat ie niet komt.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]