Waarom zijn Bitcoin beleggers geobsedeerd door de ‘Trump-trade’?

Last Updated on 7 juli 2024 by CryptoTips.eu

De laatste weken waren niet echt rooskleurig te noemen voor Bitcoin en bij veel beleggers neemt de zenuwachtigheid zienderogen toe.

De beloofde bullrun die normaal gezien na elke halving plaatsvindt laat op zich wachten en grote mogendheden zoals Mt Gox alsook de Amerikaanse en Duitse regeringen verkopen steeds sneller hun Bitcoins (waarschijnlijk omdat ze vrezen dat de prijs verder zal dalen).

Verschillende analisten en media hopen daarom op de ‘Trump-trade’ om eindelijk de gedroomde prijs van $100,000 voor één Bitcoin te bereiken tegen eind dit jaar.

Maar wat is het juist?

Advertentie.

Katalysator

Nu de cryptomarkt duidelijk op zoek is naar een nieuwe katalysator die net als de ETFs in het begin van het jaar de prijs van Bitcoin omhoog kan stuwen, wordt er steeds meer gepraat over de ‘Trump-trade’.

Dat staat voor een Bitcoin-rally in de tweede helft van het jaar op basis van het vooruitzicht van een overwinning voor de voormalige president in november. Die overtuiging is sinds het presidentiële debat van vorige week tussen Donald Trump en Joe Biden enkel gegroeid

De ‘Trump-trade’ steunt op twee gegevens: Trump is de meer pro-crypto kandidaat van de twee en zijn beleid zal activa zoals Bitcoin aantrekkelijker maken voor de rest van de wereld.

Zenuwachtigheid

Daar komt nog bij dat het team van de Amerikaanse President Joe Biden, net als het team van de Duitse bondskanselier Olav Schultz, de laatste tijd veel krediet heeft verloren bij de crypto-gemeenschap.

Dit komt dan weer omdat net die twee regeringen sinds het hoogtepunt van Bitcoin in maart van dit jaar (toen het een recordprijs van $74,000 aantikte), steeds vaker hun in beslag genomen Bitcoins verkopen, en zo druk zetten op de prijs.

Zoals de analisten van Ryze Labs vrijdag lieten noteren in de Financial Times: “Beide regeringen bezitten voor meer dan $15 miljard aan bitcoin, wat voldoende potentiële verkoopdruk is om bitcoin-houders op de korte termijn erg nerveus te maken.”

Ook Bloomberg had het eerder deze week al over de ‘Trump trade’ die overheerst in de analyses van crypto handelaars.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $57,500.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]