Trump’s nieuwe WLFI coin: scam of toch maar investeren?

Last Updated on 18 september 2024 by CryptoTips.eu

Een dag na een nieuwe mislukte moordaanslag op hem promootte voormalig Amerikaans president Donald Trump deze week alweer een nieuw project, een cryptomunt genaamd WLFI (wat staat voor World Liberty Financial).

Alhoewel er nog steeds geen officiële lanceringsdatum is en je de munt in het begin waarschijnlijk alleen in de Verenigde Staten zal kunnen kopen, waarschuwen Amerikaanse media nu al dat het veel weg heeft van een scam doordat het grootste deel van de munten door een kleine groep investeerders zal beheerd worden. De New York Times maakte het project vrijwel onmiddellijk met de grond gelijk.

Advertentie.

Zakenman

Zeg wat je wil van Donald Trump, maar als presentator van een populair televisieprogramma (The Apprentice) gedurende enkele decennia weet hij natuurlijk als geen ander hoe hij de camera moet bespelen en waarmee er op elk ogenblik geld te verdienen valt. Een gewiekst zakenman is hij al veertig jaar.

Dus was het enigszins logisch dat Donald Trump ook crypto zou omarmen gezien de populariteit van de vele memecoins die zijn supporters gretig aankopen.

In de eerste zes maanden van dit jaar sprak de crypto-media erg vaak over munten als Pepe, Maga, Tremp, Pepe Trump en DJT (deze laatste bleek al erg gauw een scam).

Chief Crypto Advocate

Sinds begin Augustus sprak hij al over zijn World Liberty Financial project (er waren zelfs al een tweetal scams te meldden), wetende dat zijn volgers zullen kopen wat hij ook maar promoot.

“Crypto is één van die dingen die we gewoon moeten doen”, zei Trump op X. “Of we het nu leuk vinden of niet, ik moet het gewoon doen.”

Ook zijn eigen familie staat in het bedrijfscharter genoteerd. Zoons Eric en Donald Trump Jr. zijn ‘web3 ambassador’, Trump zelf is ‘chief crypto advocate’ en zijn jongste zoon Barron wordt dan weer ‘DeFi visionary’.

Probleem is dat nu al duidelijk is uit de White Paper dat zo’n 20% van de opbrengst van het project naar het ‘team’ achter de munt zal gaan, en dat is eigenlijk vrij veel.

Het heeft op dit ogenblik wel wat weg van een pump-en-dump opzet, maar met Trump weet je natuurlijk nooit.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]