Trump belooft opnieuw Ross Ulbricht’s vrijlating als hij president wordt

Last Updated on 4 oktober 2024 by CryptoTips.eu

Voor de tweede maal in enkele maanden tijd beloofde Donald Trump dat hij Ross Ulbricht, die al sinds 2013 in de gevangenis zit, zou vrijlaten indien hij binnen een maand tot president wordt verkozen. De cryptowereld reageert positief op het nieuws.

Advertentie.

Politieke beloftes

Ross Ulbricht begint deze week aan zijn twaalfde jaar in de gevangenis en schreef erover op sociale media. Voormalig president Donald Trump antwoordde dat hij Ross zou vrijlaten op dag 1 na zijn intrede in het Witte Huis volgend jaar. Groot nieuws indien waar natuurlijk.

Naast het politieke aspect (dat natuurlijk meespeelt gezien de populariteit van crypto bij de jeugd in de Verenigde Staten) raakt het verhaal van Ross Ulbricht een gevoelige snaar in de Bitcoin-wereld natuurlijk.

Ross werd veroordeeld tot levenslang voor de oprichting van Silk Road, een website waar je vanaf 2011 allerlei illegale spullen kon kopen en die betaalde met Bitcoin. De site werd al erg snel wereldberoemd.

Anoniem

Silk Road was zo het eerste echte voorbeeld van het grootschalige gebruik van crypto, maar benadrukte ook de inherente risico’s van de anonimiteit die crypto-activa bieden.

Ook toonde het direct aan hoe gevaarlijk Bitcoin is voor de gevestigde financiële orde, die makkelijke omzeild kon worden op die manier. Bij Silk Road had je geen dollars of een bankkaart nodig, enkel een crypto-portefeuille en een emailadres. In die tijd kon je beide anoniem aanmaken en dus kon je zo heel erg makkelijk anoniem winkelen voor drugs en andere zaken.

YouTube video

Algemeen werd aanvaard dat de strenge straf voor Ross er kwam om een voorbeeld te stellen aan iedereen die nog eens zo’n website zou opzetten.

Trump beloofde in mei van dit jaar ook al eens om Ross vrij te laten volgend jaar.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]