Trekt techdaling ook crypto de diepte in?

Last Updated on 26 juli 2024 by CryptoTips.eu

Als antwoord op de vraag of Bitcoin eindelijk nog eens naar $70,000 kon, zei ik afgelopen zondag nog: ‘als de beurzen echt aan een selloff beginnen, daalt crypto normaal gezien wel mee. Blijven de beurzen stabiel, dan kan Bitcoin inderdaad hoger.’

Die beurzen (en dan vooral die waar veel technologische aandelen worden verhandeld) zijn door de slechte resultaten van zowel Alphabet als Tesla inderdaad aan een selloff begonnen lijkt het.

De Amerikaanse techbeurs Nasdaq liet eerder deze week zijn slechtste dag in twee jaar optekenen. Crypto volgde de ochtend erna toen bleek dat een Ethereum ETF toch niet echt het verhoopte resultaat had en dat de correlatie tussen techaandelen en crypto (en dan vooral Bitcoin) blijft bestaan.

Vanochtend volgde dan weer optimisme, waarschijnlijk door de start van de grote Bitcoin 2024 conferentie in Nashville en Aziatische handelaren die door al het slechte nieuws toch een investering wilden en daarom Bitcoin hoger stuurden. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin alweer voor $66,200.

Advertentie.

Aziatische uren

Zoals wel vaker daalde Bitcoin op donderdag vooral tijdens de Aziatische handelsuren, nadat beleggers in Seoul en Tokyo de uitslagen uit de Verenigde Staten verwerkten. Crypto klom ook weer heel snel naar boven op vrijdag, ook al tijdens de Aziatische handelsuren.

De prijs van Ethereum, die volgens enkele analisten steeds vaker in correlatie handelt met die van chipmaker Nvidia (dat een slechte maand juli beleeft), duikelde sneller naar beneden dan de overige digitale munten uit de CoinMarketCap top 10.

Volgende week komen Microsoft, Meta, Apple en Amazon ook met resultaten. Als die even slecht zouden zijn als Alphabet en Tesla dan is het mogelijk dat tech-aandelen een correctie zullen ondergaan.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]