Toonden Bitcoin ‘Laser Eyes’ alweer de tijdelijke top?

Last Updated on 25 juli 2024 by CryptoTips.eu

Het ‘tijdelijke top’ teken, de zogenaamde Bitcoin ‘laser eyes’, zagen we reeds tweemaal in de afgelopen vijf jaar opduiken. Deze week begon de trend voor een derde maal. In het verleden toonde dit moment op sociale media aan dat Bitcoin een tijdelijk hoogtepunt had bereikt.

Bitcoin ‘laser eyes’ duidt erop dat verschillende bekende fans van crypto hun profielfoto veranderen en er futuristische ogen hebben opgezet omdat ze erg bullish zijn over de toekomstige prijs van Bitcoin op de korte termijn.

Op het moment van schrijven zien we dat Bitcoin en Ether de techaandelen volgen die gisteren zwaar daalden nadat Tesla slechte resultaten toonde.

Advertentie.

Euros en Bitcoin

In 2007 rapte Jay-Z in zijn nummer ‘Blue Magic’ over hoe hij in euro’s wilde worden betaald in plaats van in zijn eigen Amerikaanse dollars. Gisele Bundchen, die net was getrouwd met NFL superster Tom Brady, vroeg om dezelfde behandeling toen ze indertijd ’s werelds best betaalde model werd.

Zoals de meesten van ons inmiddels weten, werd toen de top van de euro/dollar koers gemarkeerd, toen € 1 ongeveer $1,50 waard was. Sindsdien heeft de euro nooit meer die hoogte bereikt. Het is een veelbetekenend teken van een tijdelijke top, dat ook wel ‘celebrity endorsement top’ wordt genoemd.

Bitcoin heeft ook zo’n ‘celebrity endorsement top’, en dat in de vorm van ‘laser eyes’. Die zagen we een eerste keer in 2021 toen de prijs van de grootste digitale munt boven de $50,000 ging. De markt was euforisch en verschillende cryptofans veranderden hun profielfoto om ‘laser eyes’ te tonen. Ze beloofden die pas te verwijderen als Bitcoin $100,000 zou aantikken, wat nooit gebeurde.

Model Gisele Bundchen en haar man Tom Brady maakten reclame voor FTX, het grote crypto platform van Sam Bankman-Fried, en deden met de trend mee.

2024

In Maart 2024 keerde het fenomeen heel even terug, net toen Bitcoin zich klaarmaakte om alweer een nieuwe ATH aan te tikken.

De bekende analist Peter Brandt waarschuwde toen al dat hij teveel ‘laser eyes’ als een tijdelijke top zou interpreteren. Hij bleek gelijk te krijgen want Bitcoin haalde sindsdien die waarde niet meer.

Bundchen en Brady zijn ondertussen gescheiden

Tesla

Nu, in de maand juli, zijn de ‘laser eyes’ er opnieuw, en het was Tesla CEO en rijkste man ter wereld Elon Musk die met de trend begon enkele dagen geleden (ondertussen heeft hij de ‘laser eyes’ alweer verwijderd).

Echter, andere celebrities zijn hem gevolgd en dus zien we ze weer steeds vaker opduiken, waarschijnlijk om erop te wijzen dat dit weekend de grote Bitcoin2024 conferentie in Nashville plaatsvindt.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]