Toncoin wint 20% in week nadat Telegram functies platform aanpast

Last Updated on 13 september 2024 by CryptoTips.eu

Toncoin, de officiële munt van het Telegram sociaal media platform, schiet de laatste dagen weer fors hoger. Sinds het dieptepunt van $4.50 op 7 September won de cryptomunt al meer dan 20%.

De bullish move komt er nadat Telegram tegemoet kwam aan enkele wensen van de Europese instanties en bleek dat meer en meer crypto wallets Toncoin hadden aangekocht onder $5. Is dit het begin van een nieuwe leg up?

Advertentie.

Top 10

Telegram kreeg in de maand Augustus af te rekenen met een hele stroom slecht nieuws. Hun CEO Pavel Durov werd gearresteerd in Frankrijk en verschillende nieuwszenders, vooral in Westerse media, dienden hun kijkers te informeren wie Durov is en vooral wat Telegram doet en waarvoor het gebruikt wordt.

Die nieuwsberichten deden de prijs van Toncoin, de munt van het sociaal media platform Telegram, niet veel goeds en de prijs zakte tot onder $5 voor de eerste keer in een paar maanden tijd. Vorige week viel Toncoin zelfs even uit de top 10 van CoinMarketCap.

Ondertussen heeft het die plaats opnieuw veroverd dankzij een bullish paar dagen waarin het steeg van $4,50 (het dieptepunt op 7 september) tot $5,50.

Op het moment van schrijven wordt Toncoin verhandeld voor $5,54.

Geolocatie

De nieuwe leg up komt er nadat Pavel Durov enkele interviews gaf en Telegram aankondigde kleine aanpassingen te willen maken op hun platform in een duidelijke tegemoetkoming aan de autoriteiten. Zo kan je vanaf nu aangeven of content op Telegram illegaal is en wordt de automatische geolocatie uitgeschakeld.

Ook bleek dat het aantal adressen van crypto wallets die in het bezit zijn van Toncoin in de eerste week van september fors gestegen is. Blijkbaar vinden veel cryptofans Toncoin onder $5 heel erg aantrekkelijk.

Analisten verwachten steun rond het niveau van $4,86 en een prijsplafond lijkt op dit ogenblik te liggen rond $5,93.

Als Durov in Frankrijk vrijgesproken zou worden van de aanklachten tegen hem in de komende dagen of weken verwacht ik een sprong hoger voor Toncoin.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]