Terwijl Bitcoin nieuwe week sterk begint, belooft Kamala Harris om crypto te beschermen

Last Updated on 15 oktober 2024 by CryptoTips.eu

Bitcoin sprong hoger op maandag en tikte heel even $66,000 aan in een teken dat beleggers hoopvol stemt dat ‘uptober’ eindelijk kan beginnen. Een signaal vanuit Beijing dat verdere stimulus in de Chinese economie zal aangekondigd worden is waar beleggers echt op wachten.

In een ultieme poging om Afrikaanse-Amerikaanse kiezers terug voor haar te winnen begon presidentskandidate Kamala Harris gisteren eindelijk over crypto te spreken.

Advertentie.

China stimulus

Bitcoin sprong heel even naar $65k op maandag en beleggers hoopten meteen dat dit het moment was waarop ‘uptober’ echt zou beginnen. De eerste helft van oktober was immers vrij vlak voor Bitcoin traders.

Om een nieuwe boost te krijgen moet Bitcoin echter op geopolitieke tekenen uit het Midden-Oosten (een vermindering van de agressie tussen Hezbollah en Israël) en economische stimulus uit China hopen. De regering in Beijing beloofde het afgelopen weekend meer te zullen doen om de slabakkende Chinese economie te ondersteunen maar noemde geen specifieke cijfers.

Kamala en crypto

Aangezien 20% van de Afrikaans-Amerikaanse mannen in de Verenigde Staten wel eens in digitale munten investeert, en aangezien net dat het deel van de kiezers is die Kamala Harris dient terug te winnen, begon de Democratische presidentskandidate maandag eindelijk over crypto te spreken (Trump had al veel langer door dat crypto populair was bij Amerikaanse kiezers).

Wordt Bitcoin in de laatste drie weken voor de verkiezingen een echt onderwerp in de strijd om het Amerikaanse presidentschap?


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]