Terwijl Bitcoin daalt naar $50,000, voorspellen AI Chatbots nog grotere crash voor augustus 2024

Last Updated on 5 augustus 2024 by CryptoTips.eu

Bitcoin viel op maandagmorgen onder het niveau van $50,000 nu de zorgen over een komende oorlog en economische moeilijkheden dit weekend enkel groter werden. Sommige AI chatbots vrezen dat dit slechts het begin is van een grotere val.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $51,400.

In Japan daalde de Nikkei 225 beursindex met 12% in een historische verkoopgolf.

Advertentie.

Nvidia

AI Chatbots worden in 2024 steeds beter en accurater. Terwijl ze begin 2024 nog erg positief waren over de prijs van Bitcoin, dan is dat de laatste weken (en zeker sinds de correctie van technologische aandelen) wel een beetje anders geworden. Wij vroegen er enkele onder hen waar Bitcoin eindigt in augustus.

Als je tegenwoordig op het internet surft, weet je wel dat alles AI gerelateerd is. De populariteit van AI oplossingen is explosief gestegen, net als de koers van de bekende chipmaker Nvidia, die ondertussen de grootste leverancier van AI-chips geworden is.

Sociale mediasites hebben ondertussen allemaal hun eigen AI chatbots die je vragen kan stellen. Behalve de bekende ChatGPT is er nu dus ook Bard (van Google), Grok (van X, voorheen Twitter), CodeWhisperer van Amazon, My AI van Snapchat en nog vele anderen. Wij probeerden er enkele uit om te vragen wat Bitcoin doet in Augustus 2024.

Alhoewel ze vrijwel allemaal een soort van ‘disclaimer’ plaatsen die zegt dat beleggen altijd een risico inhoudt, kan je concluderen dat alle ‘large language models’ ondertussen weten wat Bitcoin is en wat de prijs ervan is.

Augustus

Gevraagd naar een prijsvoorspelling voor het einde van augustus waren de meeste chatbots vrij negatief in hun voorspelling voor de komende vier weken.

Perplexity.ai, die je kan raadplegen zonder inschrijving, voorziet bijvoorbeeld een mogelijke bodem van $50,000 en normaal gezien een steunlijn rond $52,000. Bard en Grok beweren dat de geopolitieke omstandigheden en economische situatie heel erg onstabiel zijn op dit ogenblik en daardoor dit een heel moeilijke voorspelling is. De laagste voorspelling kwam van CodeWhisperer die beweerde dat Bitcoin naar $40,000 kan.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]