Telegram doet meer toegevingen aan autoriteiten, volgt een boost voor Toncoin?

Last Updated on 25 september 2024 by CryptoTips.eu

Sociaal media platform Telegram voert opnieuw enkele belangrijke wijzigingen door die een verdere toegeving aan de autoriteiten lijken. CEO Pavel Durov, die in Augustus nog gearresteerd werd in Frankrijk, hoopt zo op een tegemoetkoming van het Franse gerecht. Heeft dit een directe invloed op Toncoin of dienen we nog even te wachten?

Het sociaal media platform Telegram, dat erg populair is in Azië en het Midden-Oosten, zal voortaan gebruikersgegevens zoals IP-adressen en telefoonnummers doorspelen aan de gerechtelijke autoriteiten als er aan één van die adressen of telefoonnummers een strafrechtelijk onderzoek aan is verbonden.

Advertentie.

Downloads

Zoals we al zeiden op 13 September handelt Toncoin, de cryptomunt van het Telegram netwerk, sindsdien stabiel en is het gewoon wachten op de officiële opheffing van Frankrijk aan CEO Pavel Durov om het land te mogen verlaten. Sinds zijn arrestatie in Augustus was hem dat niet gegund.

Dieptepunt voor Toncoin in de laatste paar maanden kwam er rond 7 september met een koers van $4,50, net voor Durov een eerste keer veranderingen voor Telegram aankondigde. Aangezien het nieuws traag zal doorsijpelen bij institutionele en grotere beleggers verwacht ik verdere steun voor Toncoin.

Aangezien veel Westerse media hun luisteraars en kijkers na de arrestatie van Durov eind Augustus dienden te informeren wat Telegram was, is de hele zaak eigenlijk positief geworden voor het bedrijf, dat een recordaantal downloads van haar app bekendmaakte.

Impact

In theorie zou de status van Pavel Durov geen directe impact op de koers van Toncoin moeten hebben. Telegram en Toncoin beweren immers twee onafhankelijke entiteiten te zijn. Maar in werkelijkheid zijn de zaken toch iets ingewikkelder.

Nadat Telegram enkele jaren geleden Toncoin ontwikkelde, onder andere als betalingsmiddel voor hun eigen influencers die regelmatig posten op het Telegram platform, volgde al snel een eerste reactie van de autoriteiten. De Amderikaanse beurswaakhond SEC stuurde een aanklacht naar Pavel Durov (en zijn broer Nikolai) waarin het beweerde dat die beiden een illegale munt hadden gecreëerd (eenzelfde aanklacht werd ooit ook naar Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, opgestuurd).

Sindsdien proberen de broers om de twee bedrijven, Telegram en Toncoin, van elkaar gescheiden te houden, alhoewel het duidelijk is dat goed nieuws voor Telegram vaak ook wordt gevolgd door een hogere koers voor Toncoin.

We houden Toncoin verder in de gaten voor je.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]