Stijgende Bitcoin, dalende aandelen en crypto oplichters op Tinder

Last Updated on 2 maart 2022 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Bitcoin zet zijn opwaartse trend verder, hoewel technische analisten beweren dat het binnenkort een plafond zou bereiken (ongeveer $ 46k). Ondertussen hebben velen in de reguliere media gewezen op de mogelijkheid dat Bitcoin tijdelijk losgekoppeld zou kunnen zijn van aandelen vanwege Russische sancties. Waarbij ze beweren dat oligarchen proberen hun roebels in te wisselen voor Bitcoin, wat voor een deel de stijging van Bitcoin (en andere digitale munten) zou verklaren de afgelopen dagen.

In Amerika en Europa daalden de meeste aandelenbeurzen, terwijl de Russische beurs dicht bleef. Olie wordt verhandeld voor meer dan $100.

Advertentie.

Tinder, Hinge en Bumble scammers

Een recente podcast van The Guardian leerde me dat de zogenaamde romance scams, wat staat voor online oplichting waarbij romantische interesse wordt geveinsd om het vertrouwen van een slachtoffer te winnen, tijdens de pandemie zijn geëxplodeerd in aantal. Dit komt omdat het moeilijker is om nieuwe mensen fysiek te ontmoeten, dus de meesten zijn teruggevallen op online daten en chatten om elkaar eerst te leren kennen.

Probleem is dat crypto oplichters dit ook hebben gemerkt en nu vrouwen proberen af te persen op dating-apps als Tinder, Hinge en Bumble om hun spaargeld in cryptomunten te investeren, waarna ze al het geld uit de crypto wallet halen.

De New York Times deed er onlangs een stuk over dat verbijsterend was.

Jane Lee, die werkt voor het online fraudepreventiebedrijf Sift, legde uit:

Mensen zijn eenzaam door de pandemie en crypto is op dit moment super hot. De combinatie van de twee heeft dit echt tot een succesvolle scam gemaakt.

SzemVik / Depositphotos.com