South Park spot met Matt Damon’s Crypto.com advertentie

Last Updated on 5 februari 2022 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Ongeveer een maand geleden meldden we hoe Matt Damon kritiek ontving vanwege zijn crypto.com advertentie, met de slogan ‘fortuin begunstigt de dapperen’. Aangezien bekend is dat elke publiciteit goede publiciteit is, hebben crypto.com (en Matt Damon) de kritiek op de voet gevolgd en zijn sindsdien verder gegaan.

Gek genoeg spot South Park nu ook met crypto en Bitcoin in hun seizoenspremière deze week. Terugkerend voor het 25e seizoen, was Cartman, de hoofdpersoon van South Park, tijdens de show te horen terwijl hij de spot dreef met Damon’s crypto.com-advertentie.

Advertentie.

Mijn vader luisterde naar Damon

“Wat zegt Matt Damon in de Bitcoin commercial? Fortuin begunstigt de dapperen!” zegt Cartman. Zijn klasgenoot Clyde antwoordt dan: “Mijn vader luisterde naar Matt Damon en verloor toen als zijn geld.”

De grap loopt de hele aflevering door, totdat een onbekende personage aan het einde zegt: “Oké kerel, kunnen we de grappen van Matt Damon alsjeblieft achterwege laten, ze worden gewoon oud.”

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat South Park ervoor kiest om de spot te drijven met Matt Damon. Al in hun film uit 2004 Team America: World Police, werd de Hollywoo beroemdheid voor de gek gehouden, waarbij zijn personage zijn eigen naam door de film riep.

YouTube video