Silicon Valley en Crypto CEOs maakten keuze voor Bitcoin Hodler JD Vance als Vice-President

Last Updated on 18 juli 2024 by CryptoTips.eu

Meer en meer details raken bekend over de keuze van Donald Trump voor senator JD Vance als zijn running mate. Het diner met enkele CEOs uit Silicon Valley en de cryptowereld waarover we een maand geleden berichten lijkt aan de oorsprong van zijn keuze te liggen volgens de doorgaans goedgeïnformeerde New York Times.

Net als in 2020 blijken de Amerikaanse cryptobedrijven heel wat geld in de verkiezingen te pompen, hopend op een positiever politiek klimaat in de grootste economie ter wereld.

Advertentie.

Crypto President

Begin juni deed Donald Trump een rondje fondsenwerven in Californië. Dat was erg opmerkelijke aangezien die staat traditioneel Democratisch stemt.

Daar ontmoette hij verschillende CEOs uit zowel de techwereld van Silicon Valley als de cryptowereld van Los Angeles. Tijdens een diner in San Francisco verklaarde Trump zelfs dat hij de eerste ‘crypto president’ zou worden. Bitcoin deed het heel erg goed dankzij onder meer die uitspraak.

Sacks

De bekende investeerder David Sacks verklaarde toen dat de crypto- en techindustrie Trump prefereert boven Biden, ook al is San Francisco meestal Democratisch gezind.

Bijna zes weken later blijkt nu dat Sacks, net als enkele crypto CEO’s die aanwezig waren, die avond Trump aanraadde om voor JD Vance te kiezen als kandidaat Vice-President. Die informatie staat sinds deze week in de New York Times.

Vance is een Bitcoin Hodler en maakte reeds in 2022 bekend dat hij tot zo’n $250,000 aan digitale munten bezit.

Ondertussen beloven Amerikaanse cryptobedrijven zoals Coinbase, Gemini en fans van Bitcoin zoals Elon Musk steeds grotere bedragen te schenken aan de campagne van Trump.

In 2020 was het nog vooral Sam Bankman-Fried, ofwel SBF, van het toen nog erg grote crypto platform FTX, die schenkingen deed aan de Amerikaanse politieke partijen tijdens de presidentsverkiezingen. Ondertussen is SBF veroordeeld voor fraude en zit hij een gevangenisstraf van 25 jaar uit.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]